De beste burgemeester voor Maashorst

Op dit moment heeft de gemeente Maashorst nog een waarnemend burgemeester: Rianne Donders. De bedoeling is dat zij aanblijft tot de gemeenteraad een nieuwe burgemeester heeft gevonden. De werving daarvoor is gestart.

De afgelopen weken stelde een vertrouwenscommissie (met vertegenwoordigers van de 11 partijen die in de gemeenteraad zitten) een profielschets op. In de schets staat waaraan een nieuwe burgemeester voor de gemeente Maashorst moet voldoen. Voor dit profiel is opnieuw de profielschets van maart 2022 gebruikt. Deze was gemaakt voor de werving van de opvolger van toenmalig waarnemend burgemeester Paul Rüpp. Deze profielschets is nu aangevuld met de ontwikkeling van de gemeente in de afgelopen anderhalf jaar.

Inbreng

Voor de versie van 2022 heeft de vertrouwenscommissie ook inbreng gevraagd aan ambtenaren, buurgemeenten en samenwerkingspartners. En ook inwoners, ondernemers en het maatschappelijk middenveld hebben via een enquête meegedacht. Die inbreng is ook gebruikt voor het nieuwe profiel.

Profielschets nieuwe burgemeester (PDF, 11.7 MB)

Hoe nu verder?

De profielschets werd tijdens een extra gemeenteraadsvergadering vastgesteld door de gemeenteraad. Daarna overhandigde raadslid Ben Maathuis de schets aan de Commissaris van de Koning Ina Adema. Zij start de wervingsprocedure door publicatie van de vacature. Geïnteresseerde kandidaten kunnen een sollicitatiebrief schrijven. Iedereen kan solliciteren. Sollicitanten schrijven hun brief aan Zijne Majesteit de Koning en sturen die brief met CV aan de Commissaris van de Koning.

De vertrouwenscommissie maakt vervolgens een selectie uit de reacties, waarschijnlijk in twee rondes. Daarna wordt de voorkeurskandidaat door de Commissaris voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken. De gemeenteraad hoopt dat de nieuwe burgemeester dan in de eerste maanden van 2024 kan worden benoemd en beëdigd.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?