Huishoudelijk restafval

Huishoudelijk restafval hoort in de restafvalcontainer (volledig grijze container). Deze wordt één keer per drie weken geleegd. Een eenpersoonshuishouden krijgt een 120 liter container en een meerpersoonshuishouden een 140 liter container. Staat er een verkeerde formaat container voor het restafval op uw adres, dan kunt u deze omwisselen. Het wisselen van de restafvalcontainer is altijd kosteloos en kan ook ná 6 weken.

U kunt uw persoonlijke afvalkalender raadplegen voor de ophaaldagen.

Woont u in een flat of bovenwoning, dan heeft u geen eigen restafvalcontainer. U kunt uw restafval kwijt in de ondergrondse containers van uw woongebouw. Voor de ondergrondse container heeft u een toegangspas nodig. Alle informatie hierover is te vinden op de pagina Huishoudelijk restafval voor hoogbouw.

Wanneer restafvalcontainer voor inzameling aanbieden?

Hoe de restafvalcontainer aanbieden?

Restafval niet opgehaald?

Is uw kliko voor restafval niet geleegd? En heeft u er geen verkeerd afval in gedaan, het afval op tijd buiten gezet en was de deksel van de kliko dicht? Neem dan de eerstvolgende werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur contact op met de afvalinzamelaar Van Kaathoven via telefoonnummer 0413 - 48 16 18. 

Wat mag er in de restafval kliko?

De restafvalcontainer is bestemd voor uw restafval. Dit is wat overblijft nadat u uw afval goed heeft gescheiden door onder andere GFT+E, papier en Plastic verpakkingen, Blik en Drinkkarton (PBD), glas, textiel, grof afval apart te houden. Wat er in de restafvalcontainer mag, kunt u opzoeken in de Afvalscheidingswijzer (Deze link gaat naar een andere website). U hoeft uw restafval niet los in de restafvalcontainer te gooien. U kunt uw pedaalemmerzak of vuilniszak hiervoor blijven gebruiken.

Afvalstoffenheffing

Alles over de afvalstoffenheffing leest u op de pagina Afvalstoffenheffing.
 

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?