Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent. Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Grof huisvuil

Grof huisvuil is afval dat te groot is voor de restafvalcontainer of niet in de container mag. Denk aan elektrische apparaten, meubels, stoeptegels, chemisch afval of bouw- en sloopafval.

Je kunt grof huisvuil naar de Milieustraat brengen. Of je kunt tegen betaling grof huisvuil aan huis laten ophalen in een zogenaamde Blue Bag (soort bouwzak van een kuub). De Blue Bag helpt om de straat netjes te houden en het veilig in te kunnen zamelen. Voor het laten ophalen van grof huisvuil, koop je voor € 89,77 een Blue Bag bij het gemeentehuis en maak je online een afspraak voor een ophaaldatum. Na het maken van een afspraak neemt een collega contact met jou op om een concrete datum met je af te spreken.

Afspraak maken ophalen Blue Bag voor grof huisvuil (DigiD) (Deze link gaat naar een andere website)

Heb je geen DigiD? Gebruik dan het formulier: Afspraak maken ophalen Blue Bag zonder DigiD (Deze link gaat naar een andere website).

De Blue Bag wordt maandag t/m donderdag in de middag opgehaald, maar moet u wel uiterlijk op de donderdag ervoor melden. U hoeft op die dag niet thuis te blijven.

U mag de Blue Bag pas buiten zetten op de dag dat het wordt opgehaald, uiterlijk om 7.30 uur. De Big Bag mag maximaal tot de rand worden gevuld en dient met de lussen naar boven te worden aangeboden.

Wat mag er in de Blue Bag?

Wel Niet
elektrische en elektronische apparaten asbest
sloophout gevaarlijk afval en gasflessen
oude metalen puin
meubilair grofvuil dat niet in de Blue Bag past
tapijt  

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?