Afvalcontainers en PMD

Afvalcontainer stuk, omwisselen of niet geleegd? Regel het hier.

Afvalcontainers

Bij uw woning in Reek, Schaijk en Zeeland  hoort een:

Let op: de container mag maximaal 75 kilo wegen. Een zwaardere container wordt niet geleegd.

Afvalcontainer omruilen?

Als u de afvalcontainer omruilen voor een grotere of kleinere? Gebruik hiervoor het digitale aanvraagformulier (Deze link gaat naar een andere website). Heeft u geen DigiD? Dan kunt u het digitale aanvraagformulier zonder DigiD (Deze link gaat naar een andere website) gebruiken. Het omruilen van een grote container voor een kleinere is gratis. Als u een kleine afvalcontainer heeft en u wilt een grotere kost dat eenmalig € 33,55.

Verhuisd?

Als u gaat verhuizen, moet u de afvalcontainers en de milieubox leeg achterlaten. Bent u net verhuisd naar Reek, Schaijk of Zeeland en mist u een afvalcontainer? Bel dan  0413 - 28 19 11. Tot 1 jaar na uw verhuizing kunt u 1 keer de container omruilen voor een grotere of kleinere afvalcontainer.

Extra afvalcontainer?

Een extra afvalcontainer kost € 22,20 per maand (€ 266,40 per jaar). Meestal krijgt u de nieuwe container binnen 1 week thuisbezorgd.

Nieuwe afvalcontainer aanvragen?

Is uw afvalcontainer vermist of gestolen of staat er geen container op uw nieuwe adres? U kunt een nieuwe container online aanvragen (Deze link gaat naar een andere website). Heeft u geen DigiD? Dan gebruikt u het aanvraagformulier zonder DigiD (Deze link gaat naar een andere website) om een nieuwe kliko aan te vragen.

Extra container om medische redenen?

Heeft u vanwege medische redenen extra afval, bijvoorbeeld door incontinentie, een stoma of nierdialyse? En bent u al minimaal 6 maanden ziek? Dan kunt u (gratis) een extra minicontainer aanvragen (PDF, 5.9 kB). Stuur het aanvraagformulier naar: Gemeente Maashorst, Postbus 83, 5400 AB Uden.

Heeft u hier nog een vraag over? Bel dan naar 0413 - 28 19 11.

Aan de straat zetten

Afvalcontainer niet geleegd, pmd niet opgehaald of een klacht?

Bel dan niet naar de gemeente Maashorst, maar bel met de afvalinzamelaar, gemeente Oss op 14 - 0412.

Is uw afvalcontainer stuk?

Bel ons dan op 0413 - 28 19 11 of meld dat uw kliko stuk is.

Goed om te weten

Stankoverlast

Vooral in de zomer kan het afval in een afvalcontainer nogal stinken. Om dat te voorkomen, kunt u etensresten in de afvalcontainer doen die als eerste geleegd wordt. Als dat de grijze afvalcontainer is, wikkel dan de etensresten in een oude krant. Zet de afvalcontainer in de schaduw en maak de container regelmatig goed schoon.

Vastvriezen

In de winter kan afval vastvriezen in de afvalcontainer. Het afval valt dan niet uit de afvalcontainer bij het legen. Hier een paar tips:

De afvalinzamelaar komt helaas niet terug om alsnog uw afvalcontainer te legen als het afval is vastgevroren.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?