Teststraat Uden

GGD Hart voor Brabant heeft een teststraat coronavirus aan de Belgenlaan 3 (ingang aan Vluchtoord 5) in Uden ingericht.

Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus kan zich laten testen, als ook mensen van wie uit bron- en contactonderzoek van de GGD of de CoronaMelder app is gebleken dat zij nauw in contact zijn geweest met een besmet persoon. Ook als ze geen klachten hebben.

Een afspraak maakt u online via coronatest.nl of via de landelijke afsprakenlijn (0800-1202). Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. 

Hoe werkt de teststraat?

Personen die getest worden, komen met een auto naar de teststraat. De teststraat werkt als een drive-in. Het testen zelf gebeurt vanuit de eigen auto in de teststraat (tent). Op de teststraat worden verder uiteraard de maatregelen van het RIVM strikt in acht genomen.

Wat merkt de omgeving van de teststraat?

Omwonenden/omliggende bedrijven hebben een brief ontvangen over de komst van de teststraat. De omgeving zal weinig merken van de teststraat, behalve dat er meer verkeer is wanneer de teststraat in gebruik is.

Capaciteit teststraat

De testlocatie begint met vijf straten en is zeven dagen per week open van 8.30 uur tot 17.00 uur. Als de testvraag stijgt, de capaciteit van de laboratoria het toelaat en er genoeg materiaal en personeel is, kan GGD Hart voor Brabant de testlocatie in Uden uitbreiden tot zes a acht teststraten. In dat geval kan de GGD in Uden maximaal 1200 tot 1600 testen per dag uitvoeren. Hiermee behoort testlocatie Uden tot een van de grootste testlocaties in Brabant. 

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt.

Heeft u vragen over de teststraat, dan kunt u contact opnemen met de GGD Hart voor Brabant via 088-36 87 000 of kijk op de website van GGD Hart voor Brabant.