Aantallen asielzoekers crisisnoodopvang

We hebben diverse mails gekregen van omwonenden van de crisisnoodopvang aan de Boekelsedijk, met vragen over het aantal asielzoekers dat vanaf volgende week tijdelijk huisvesting ontvangt in gemeente Maashorst. Ook de burgemeester sprak dinsdag 22 juni tijdens de informatiebijeenkomst over de druk die wordt uitgevoerd om 160 tot 180 asielzoekers op te vangen.

Burgemeester Paul Rüpp: “We hebben met het COA, de Veiligheidsregio Brabant Noord en de staatssecretaris afgesproken dat we hier ongeveer 150 asielzoekers opvangen voor een periode van twee à drie weken. We hebben ook met de omwonenden gedeeld dat dat op kan lopen tot 160 als er gezinnen zijn met drie of vier kinderen die we samen in één woonunit huisvesten. Tegelijk zien we dat landelijk nu gevraagd wordt aan gemeenten om steeds 225 mensen op te vangen voor twee weken, en dat de druk daarop wordt opgevoerd. Ook bij ons. Ik heb COA en Veilgheidsregio nadrukkelijk laten weten dat ik me aan mijn afspraken met de omwonenden wil houden om 150 tot 160 mensen op te vangen. Dat weten ze.”