Zonnepanelen - zonneparken

Gemeente Maashorst gelooft dat de wereld beter wordt van zonnepanelen. Zonnepanelen leveren een toegankelijke, betaalbare en effectieve bijdrage aan een schonere energievoorziening. Daarom stimuleren we onze inwoners tot leggen van zonnepanelen en zijn we zelf aan de slag gegaan met zonneparken. 

'Ja, doe maar'

Bovendien hechten we waarde aan het vertellen van het eerlijke verhaal. Daarom hebben we een campagne om inwoners goed te informeren.  De campagne 'Ja, doe maar' (Deze link gaat naar een andere website)  vertelt het eerlijke verhaal, geeft antwoord op uw vragen en geeft u bovendien de mogelijkheid om een aanbod te krijgen van gekwalificeerde leverancier.

Zonneparken

In gemeente Maashorst liggen drie zonneparken. Het laatste zonnepark is gelegen aan de westzijde van de voormalige vuilnisbelt in Uden. Bij wijze van proef worden zonnepanelen geplaatst op dit terrein om te onderzoeken hoe de kweek van gewassen kan worden gecombineerd met het opwekken van zonne-energie. Het park krijgt de naam Vluchtoord-II en wordt aangelegd en beheerd door het bedrijf TPSolar.

Zonne-energie én gewasteelt

Landbouwgrond mag niet ten koste gaan van zonneparken maar Maashorst wil ook voldoen aan de ambitie naar energieneutraliteit, daarom is het altijd puzzelen. Met het Vluchtoord II project is een combinatie gezochten en gevonden. Als proef proef gaan TPSolar de gewasteelt combineren met het opwekken van energie. De agrarische bestemming van de grond blijft dus intact. 

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?