Doe mee met het NK Tegelwippen!

Van 21 maart tot en met 31 oktober doen we mee aan het NK Tegelwippen. Welke gemeente wipt de meeste tegels uit en vervangt deze door groen?

Doe ook mee en help Maashorst aan de overwinning! Wip een tegel in je eigen tuin en vervang deze door groen. Meld je actie daarna op de site van het NK-Tegelwippen. Je maakt dan kans op een Publiekswipper award, mooie prijspakketten én je helpt ons. Samen krijgen we meer voor elkaar!

Meld je actie op de site van NK-Tegelwippen (Deze link gaat naar een andere website)

Meer groen helpt en is gezond

Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Maashorst klimaatbestendiger. Dit maakt het beter voor insecten en dieren én koeler op warme dagen. Daarnaast heeft een groenere leefomgeving een positief effect op onze mentale gezondheid.

De As50+gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss gaan dit jaar voor het eerst de strijd aan met elkaar. Tot 31 oktober strijden we niet alleen tegen elkaar, maar ook voor een hoger doel: het vergroenen van onze gemeenten. Dit maakt onze leefomgeving klimaatbestendiger, is beter voor insecten en dieren én koeler op warme dagen. Daarnaast heeft een groenere leefomgeving ook een positief effect op onze mentale gezondheid.

Doe je mee?

Kijk eens goed rond in de eigen tuin. Zijn al die tegels wel echt nodig? Alle kleine beetjes helpen al. Meer groen en minder stenen is fijn voor jezelf, veel soorten dieren én goed voor het klimaat. Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Meld ze tot 31 oktober 2023 via www.nk-tegelwippen.nl/tegelstand (Deze link gaat naar een andere website), dan worden ze bij de Tegelteller van onze gemeente opgeteld. En stuur je een mooie foto mee, dan maak je zelfs landelijk kans op de Wipper van de Maand prijs!

Wat te doen met de tegels?

Hergebruik de tegels:

Inspiratie

Inspiratie en tips kun je vinden op de website van het NK Tegelwippen (Deze link gaat naar een andere website) en op de website van Steenbreek (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?