Snelheidsmaatregelen in Bitswijk en Mgr. Bosstraat Uden

In de straten Bitswijk en Mgr. Bosstraat (beiden 30km/u) wordt al veel te lang veel te hard gereden. Dit zorgt voor onveilige situaties.

Een klankbordgroep van inwoners heeft samen met de gemeente gekeken naar wat we aan deze onveilige situaties kunnen doen. We dachten dat we afgelopen zomer de oplossing hadden. We legden 3 verkeersdrempels neer, waarvan 2 in de Bitswijk, met in de Mgr. Bosstraat ook een ‘slingertje’ van twee smalle verkeerseilandjes. Maar er was helaas niet genoeg nagedacht over de gevolgen voor bijvoorbeeld de afwatering. Dus moesten er nieuwe mogelijkheden bekeken worden.

Nieuwe oplossing

In de afgelopen maanden zijn we er in goed overleg samen uitgekomen. Het resultaat is dat we de afwatering aanpassen. En het ‘slingertje’ in de Mgr. Bosstraat wordt er nu één van 3 verkeerseilandjes, ook wel straatjuweeltjes genoemd. In nauw overleg met de leden van de klankbordgroep is een definitief ontwerp (DO) gemaakt. Die tekening geeft inzicht in wat we waar in welke vorm/uitvoering gaan doen.

We gaan nu bekijken wanneer de aanpassingen uitgevoerd kunnen worden. Het ‘slingertje’ in de Mgr. Bosstraat kan mogelijk al snel geplaatst worden.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Paul van der Gaag via paul.vandergaag@gemeentemaashorst.nl of telefoonnummer (0413) 28 19 11.

Bekijk ook deze projecten

Alle projecten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?