Eenmalige energietoeslag

Geplaatst op dinsdag 22 februari 2022

Het kabinet heeft onlangs bekend gemaakt dat mensen met een laag inkomen een extra eenmalige tegemoetkoming ontvangen van ongeveer € 200,00. Zij ontvangen dit bedrag als tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. Er is in de media al veel aandacht besteed aan deze energietoeslag. We begrijpen dat er daarom veel vragen zijn over de voorwaarden en de uitkering van deze toeslag. Op dit moment zijn er nog veel zaken niet bekend zoals bijvoorbeeld de exacte hoogte van het bedrag. Maar ook de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de toeslag zijn nog niet vastgesteld.

Wij zetten kort de zaken op een rij die wel bekend zijn:

• Inwoners met een bijstandsuitkering van de gemeente Maashorst ontvangen de eenmalige energietoeslag automatisch (naar verwachting in maart of april).
  • Ook inwoners met een laag inkomen, zonder bijstandsuitkering, kunnen in aanmerking komen voor de energietoeslag. Tegen de tijd dat de voorwaarden hiervan bekend zijn, publiceren wij deze op onze gemeentelijke website, de gemeentepagina in het Udens Weekblad en Arena Lokaal en op onze social media kanalen. De verwachting is dat de voorwaarden uiterlijk april 2022 beschikbaar zijn.

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.