Eerste locaties huisvesting vluchtelingen bijna gereed

Geplaatst op woensdag 16 maart 2022

Bron: Communicatie

Ook de gemeente Maashorst heeft uiteraard volop aandacht voor de situatie in Oekraïne. Waar het gaat om de huisvesting van de vluchtelingen, zijn wij als gemeente druk bezig om locaties in gereedheid te brengen. De eerste locaties waar we vluchtelingen op gaan vangen, zijn Nieuwe Markt 3 en Leeuweriksweg 1 in Uden en Pastoor van Winkelstraat 5 in Schaijk. Dit heeft het college van B en W op 15 maart besloten.

Opvanglocaties

Samen met andere gemeenten in de Veiligheidsregio Brabant Noord zet de gemeente Maashorst zich in om de eerste 1.000 opvangplekken op korte termijn te realiseren (vóór 21 maart). Specifiek voor de gemeente Maashorst houdt dit in dat we op korte termijn 100 tot 200 vluchtelingen willen huisvesten. De eerste locaties zijn nu aangewezen en bijna gereed. Naar verwachting komen de eerste vluchtelingen deze week (de week van 14 maart 2022) naar Maashorst. De reden om specifiek deze drie locaties aan te wijzen als gemeentelijke opvanglocaties is dat deze op korte termijn ingericht kunnen worden.

Particuliere opvangplekken

Naast de genoemde gemeentelijke adressen zijn er al ontzettend veel inwoners die zich hebben gemeld om vluchtelingen op te vangen. Hartverwarmend om te zien, deze actiebereidheid en ondersteuning. Wilt u een of meerdere vluchtelingen bij u thuis laten logeren of heeft u andere woonruimte beschikbaar? U kunt zich dan aanmelden via Takecarebnb: www.takecarebnb.org.

Grootschalige opvangplekken

Wilt u een opvanglocatie beschikbaar stellen waar grotere groepen vluchtelingen onderdak kunnen krijgen, zoals een vakantiepark, hotel of bedrijfspand? Wij vragen u om dan contact op te nemen met de gemeente via het speciale e-mailadres: oekraine@gemeentemaashorst.nl.

Meer informatie

Volgende week houdt de gemeente Maashorst een informatieavond. Die is nog in voorbereiding. Meer en actuele informatie vindt u ook in het overzicht van veelgestelde vragen op onze website: www.gemeentemaashorst.nl/oekraine. Heeft u andere vragen, tips, suggesties? Laat het dan weten via oekraine@gemeentemaashorst.nl.

• Installatie burgemeester Rüpp geannuleerd

19 sep 2022 - De geplande installatie van Paul Rüpp tot burgemeester van Maashorst op dinsdag 27 september aanstaande gaat niet door. De burgemeester heeft onverwacht slecht nieuws gekregen over zijn gezondheid. In afwachting van nader onderzoek en een mogelijk behandelplan, is besloten de installatie te annuleren.

• Koninklijke erepenning voor Scouting Uotha Uden

19 sep 2022 - Zondag 18 september reikte locoburgemeester Harold van den Broek de Koninklijke erepenning uit aan Scouting Uotha.

• Onthulling markeringen Liberation Route

19 sep 2022 - Zondagmiddag 18 september 2022 onthulden burgemeester Rüpp en Heleen Huisjes, bestuurslid LRE Foundation, de Vectors of Memory in de gemeente Maashorst.

• Draaginsigne voor veteraan Ton van Hooff

19 sep 2022 - De heer Ton van Hooff heeft tijdens de lokale veteranendag Maashorst het Draaginsigne Gewonden (DIG) ontvangen. H