Inwonersavond opvang vluchtelingen op 22 maart 2022

Geplaatst op vrijdag 18 maart 2022

Bron: Communicatie

Op dinsdagavond 22 maart organiseert de gemeente een inwonersavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Maashorst. De eerste drie opvanglocaties zijn inmiddels bekend en worden op dit moment gereedgemaakt. We vinden het belangrijk om onze inwoners te informeren over de stand van zaken en willen hun de gelegenheid geven vragen te stellen. Iedereen is van harte welkom. De avond start om 20.00 uur in Theater Markant te Uden.

Inhoud van de avond

Tijdens deze bijeenkomst praten we u bij over de opvang van de Oekraïense vluchtelingen: waar doen we dat, hoe doen we dat en waarom doen we dat. Burgemeester Paul Rüpp en portefeuillehouder Franko van Lankvelt (Huisvesting) geven een toelichting op alle zaken die op dat moment bekend zijn. Vluchtelingenwerk Nederland is ook aanwezig en praat u graag bij over de situatie. Daarnaast geven we ook een vooruitblik: wat kunnen we richting de toekomst verwachten, wat weten we al en wat nog niet en hoe gaan we daarmee om? Uiteraard is er voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen.

Aanmelden voor deze avond is niet nodig. U kunt vanaf 19.30 uur binnenlopen in Theater Markant, Markt 32 Uden.

Meer informatie

Meer (actuele) informatie vindt u in het overzicht van veel gestelde vragen op onze website: www.gemeentemaashorst.nl/oekraine. Heeft u andere vragen, tips, suggesties? Laat het dan weten via oekraine@gemeentemaashorst.nl.

• Installatie burgemeester Rüpp geannuleerd

19 sep 2022 - De geplande installatie van Paul Rüpp tot burgemeester van Maashorst op dinsdag 27 september aanstaande gaat niet door. De burgemeester heeft onverwacht slecht nieuws gekregen over zijn gezondheid. In afwachting van nader onderzoek en een mogelijk behandelplan, is besloten de installatie te annuleren.

• Koninklijke erepenning voor Scouting Uotha Uden

19 sep 2022 - Zondag 18 september reikte locoburgemeester Harold van den Broek de Koninklijke erepenning uit aan Scouting Uotha.

• Onthulling markeringen Liberation Route

19 sep 2022 - Zondagmiddag 18 september 2022 onthulden burgemeester Rüpp en Heleen Huisjes, bestuurslid LRE Foundation, de Vectors of Memory in de gemeente Maashorst.

• Draaginsigne voor veteraan Ton van Hooff

19 sep 2022 - De heer Ton van Hooff heeft tijdens de lokale veteranendag Maashorst het Draaginsigne Gewonden (DIG) ontvangen. H