Excursie collectief zonnepark op 9 mei

Geplaatst op woensdag 20 april 2022

Ter informatie & inspiratie!

De gemeente wil haar inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonne- en/of windparken met lokaal eigendom. Op 24 januari organiseerden we voor alle inwoners een eerste digitale informatieavond over dit onderwerp. Heeft u de bijeenkomst gemist? U kunt deze terugkijken op ons YouTube-kanaal.

Uitnodiging excursie collectief zonnepark

Bent u ook benieuwd naar de voordelen van coöperatieve zonne- en/of windparken bij u in de buurt? Dan nodigen wij u van harte uit voor een excursie naar de duurzame opwekcoöperatie 'Zonnemaatje'.

Datum: maandag 9 mei 2022, van 18.00 uur tot 21.30 uur.

Dit park heeft 180 participanten, telt 1900 zonnepanelen; goed voor 520.000 kWh per jaar en wekt energie op voor ruim 180 huishoudens.
We organiseren deze excursie, waarin een lokaal initiatief zoals 'zonnemaatje' wordt toegelicht, zodat belangstellenden kunnen kennismaken met een praktijkvoorbeeld van lokaal eigendom van energieparken.

Aanmelden

Dus, wilt u weten wat er komt kijken bij de ontwikkeling van een zonnepark in collectief verband? En wat u kunt betekenen als mede-eigenaar van een windpark of een zonnepark? Meldt u zich dan aan voor deze interessante excursie via duurzaam@gemeentemaashorst.nl. Aanmelden kan tot 25 april.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

22 jun 2022 - Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?