Let op! Op dit moment zijn onze digitale formulieren niet beschikbaar. Er wordt aan een oplossing gewerkt.

Online uw rijbewijs verlengen in gemeente Maashorst

Geplaatst op zaterdag 30 april 2022

Bron: burgerzaken

Vanaf 1 mei 2022 kunnen inwoners van de gemeente Maashorst het rijbewijs online verlengen via de website van de RDW. Het is een proef van de RDW en Maashorst doet er graag aan mee. Het bespaart u een extra bezoek aan het gemeentehuis én de gemeente zet hiermee alweer een stap in de verbetering van haar dienstverlening.

Rijbewijs online verlengen | RDW

Eén keer naar het gemeentehuis

Voor het verlengen van een rijbewijs of voor het vernieuwen van een rijbewijs door een categorie-uitbreiding moest u eerder twee keer naar het gemeentehuis. Eén keer om het document aan te vragen, één keer om het document op te halen. De eerste stap kan nu volledig digitaal, zodat u alleen naar het gemeentehuis hoeft te komen om het document op te halen. Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Afhalen kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdag- en donderdag tot 20.00 uur.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die gemaakt is bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

YouTube-filmpje van RDW | Online verlengen rijbewijs

Uitzonderingen

Als u voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt of uw rijbewijs is gestolen of kwijt geraakt, dan moet u nog wel naar het gemeentehuis komen voor de aanvraag. Dit komt omdat de gemeente in die gevallen ook de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

• Lokaal eigendom bij grootschalige opwek energie

18 mei 2022 - Gemeente Maashorst wil energieneutraal worden. De gemeente vindt dat inwoners en bedrijven voor minstens 50 procent moeten kunnen deelnemen aan de ontwikkeling van grootschalige zonne- en/of windenergieprojecten binnen Maashorst. Om dit mogelijk te maken is er een lokaal beleidskader opgesteld met uitgangspunten en randvoorwaarden.

• Concept saneringsprogramma geluid 138 woningen in de voormalige gemeente Landerd

17 mei 2022 - In de Wet geluidhinder is de bepaling opgenomen dat woningen die op 1 maart 1986 een te hoge geluidbelasting op de gevel hadden vanwege wegverkeer, aangemerkt worden als een saneringssituatie. Gemeenten hebben de wettelijke verplichting deze woningen te onderzoeken en daar waar noodzakelijk geluidreducerende maatregelen te treffen.

• Fietstunnel Oude Maasstraat vanaf 30 mei tijdelijk gesloten

17 mei 2022 - Op maandag 30 mei starten de rioleringswerkzaamheden in de Oude Maasstraat. Hiervoor moet de fietstunnel enkele weken worden afgesloten en het fietsverkeer wordt daarbij omgeleid.

• Help mee de Japanse duizendknoop te bestrijden

17 mei 2022 - De Japanse duizendknoop groeit erg snel. De wortels zijn heel sterk en kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en andere bouwwerken. Daarnaast overwoekert de plant alle andere planten en struiken. De gemeente Maashorst wil daarom de plant bestrijden en heeft daarbij uw hulp nodig!