Wethouder van den Broek reikt eerste online aangevraagd rijbewijs uit

Geplaatst op maandag 23 mei 2022

Bron: Communicatie

Vanaf 1 mei 2022 kunnen inwoners van de gemeente Maashorst hun rijbewijs online verlengen via de website van de RDW. De gemeente Maashorst zet hiermee wéér een stap in de verbetering van haar dienstverlening.

Laura Lamers was de eerste inwoonster van de gemeente Maashorst die van deze mogelijkheid gebruik maakte en haar rijbewijs op deze manier liet vernieuwen. Wethouder Harold van den Broek reikte het rijbewijs aan Laura uit.

uitreiking eerste online aangevraagde rijbewijs

'Mijn vrienden en ik komen allemaal op de leeftijd dat we voor de eerste keer het rijbewijs moeten vernieuwen. Het online aanvragen van het rijbewijs biedt een mooie gelegenheid om dit snel en efficiënt te regelen. En, het scheelt een extra bezoek aan het gemeentehuis', aldus Laura.

Hoe verleng je online je rijbewijs?

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, heb je een pasfoto nodig die gemaakt is bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. Kijk voor een overzicht op de locatiewijzer op www.rdw.nl. Voor het online verlengen van je rijbewijs ga je naar www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.

Uitzonderingen

Als je voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt of je rijbewijs is gesloten of kwijt geraakt, dan moet je nog wel naar het gemeentehuis komen voor de aanvraag. Dit komt omdat de gemeente in die gevallen ook de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

22 jun 2022 - Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?