Werk-leertraject medewerker Publiekszaken

Geplaatst op dinsdag 7 juni 2022

Ben jij klantgericht en wil je graag als medewerker Publiekszaken bij een gemeente  werken? Dan is dít je kans want we starten een werk-leertraject medewerker Publiekszaken. Wij zoeken klantgerichte collega’s, die stage willen lopen bij één van de deelnemende gemeenten en gelijktijdig de opleiding medewerker Publiekszaken willen volgen.

Wat ga je doen

Als medewerker Publiekszaken geef je administratieve ondersteuning bij het afhandelen en uitreiken van reisdocumenten, rijbewijzen en het maken van afspraken. Je helpt klanten telefonisch maar ook persoonlijk aan de receptie. De stage duurt in totaal één jaar. Dit kan een jaar bij één gemeente of twee keer een half jaar in twee gemeenten. De stage begint medio september 2022 en je volgt gelijktijdig 8 uur per week (op woensdag) de opleiding ‘medewerker Publiekszaken’.

Wat vragen wij

Je hebt  minimaal een MBO werk- en denkniveau. Je bent klantgericht en je mondelinge en schriftelijke communicatie is goed en duidelijk. Als je een uitkering hebt via het UWV en de opleiding wilt volgen, bespreek dit dan vooraf met het UWV.

Wat bieden wij

Wij bieden jou de mogelijkheid om samen met andere deelnemers de opleiding ‘medewerker Publiekszaken’ vakinhoudelijk op MBO 3-niveau te volgen. De kosten van de opleiding worden volledig vergoed en er wordt een opleidingscontract afgesloten. De reiskosten voor het volgen van de opleiding worden vergoed (locatie opleiding is in de gemeente Meierijstad). Voor de stage wordt geen stagevergoeding toegekend. Je werkt in een leuke collegiale sfeer en wordt door medewerkers van de gemeenten begeleid. De werkervaringsplaats geeft je de kans om, met je opleiding en behaalde diploma, op zoek te gaan naar een baan. Wie weet bij één van de deelnemende gemeenten?!

Interesse?

Mail ons jouw motivatie en geef aan waarom juist jij de kans moet krijgen op een werkervaringsplaats. Geef hierbij duidelijk aan naar welke gemeente(n) jouw voorkeur uitgaat. De deelnemende gemeenten vind je onderaan deze vacaturetekst. Op woensdag 22 juni organiseren we voor de geselecteerde kandidaten een Meet & Greet dag in gemeente Meierijstad. Op dezelfde dag weet je al of je aangenomen bent.

Solliciteren kan uitsluitend via https://vacatures.werkeninnoordoostbrabant.nl vóór zaterdag 11 juni 2022. Bij definitieve plaatsing voor een werkervaringsplaats is het noodzakelijk om een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen of aan te vragen. De kosten hiervan worden vergoed.

Wil je meer informatie

Bel dan met Monica Lamers, teammanager Telefonie&Receptie en Burgerzaken, gemeente Maashorst, tel. 0413 - 28 19 11, of mail naar monica.lamers@gemeentemaashorst.nl.

Deelnemende gemeenten

Heusden, Meierijstad, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Maashorst, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Maasdriel en de Dienst Dommelvallei.

• 13 juli Workshop opzetten zonnepark

27 jun 2022 - Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom? De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop. Bent u erbij?

• Maashorst partner van het JOGG werknet

24 jun 2022 - Gemeente Maashorst zet zich in voor een positieve gezondheid van alle inwoners. Gezondheid is meer dan alleen ‘niet ziek zijn’ en daarom kiest Maashorst ervoor in te zetten op preventie. De gemeente is daarom vanaf heden partner van het JOGG werknet.

• Tijdelijke afsluiting N264

24 jun 2022 - In verband met wegwerkzaamheden (herstellen asfalt) is de N264 gedeeltelijk afgesloten vanaf vrijdag 24 juni 19.00 uur t/m maandag 27 juni 05.00 uur. De afsluiting is ter hoogte van Volkel, tussen hectometerpalen 26.8 en 30.1. Het verkeer wordt omgeleid.

• Duurzaamheidsmarkt in Schaijk op zaterdag 25 juni

22 jun 2022 - Onder de paraplu van Natuurlijk Schaijk organiseert een groepje duurzame enthousiastelingen een Duurzaamheidsmarkt in Schaijk. Veel mensen willen hun huis verduurzamen om zo bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. En tegelijkertijd de sterk stijgende energierekening laag houden. Maar waar begin je? Wat kun je doen?