Opening Witte Anjerperkje in Bevrijdingspark Uden

Geplaatst op woensdag 6 juli 2022

Opening Witte Anjerperkje in Bevrijdingspark Uden

Maashorst eert haar veteranen

In aanwezigheid van ruim 50 veteranen uit Maashorst heeft loco-burgemeester Gijs van Heeswijk op dinsdag 5 juli in het Bevrijdingspark in Uden een Witte Anjerperkje geopend. Samen met Arthur Jongeneelen, voorzitter van de Stichting Udense veteranen, nam hij het perkje officieel in gebruik.
Het Witte Anjerperkje is een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag. De witte anjer is hét symbool van respect en waardering voor de inzet van veteranen voor de vrede. Met de aanleg van het perkje wil de gemeente haar dankbaarheid en waardering tonen aan veteranen en in het bijzonder de ruim 500 veteranen in Maashorst.

Sinds 2005 vindt jaarlijks op de laatste zaterdag van juni de Nederlandse Veteranendag plaats, een eerbetoon aan alle Nederlandse militairen die zich hebben ingezet en inzetten voor de vrede. De witte anjer heeft daarbij een belangrijke functie als hét symbool van erkenning en waardering voor alle Nederlandse veteranen. De witte anjer was tijdens de Tweede Wereldoorlog een symbool van verzet en kreeg door deze geschiedenis een bijzondere betekenis.

In 2019 begon het Nationaal Comité Veteranendag met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjerperkje, dat bloeit in de weken rondom de Veteranendag. Inmiddels is er al in 150 Nederlandse gemeenten een perkje te vinden.

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.