Tips voor GFT+E container bij warm weer

Geplaatst op woensdag 13 juli 2022

Met de zomer voor de deur en het warmere weer, kan de inhoud van uw GFT+E container voor stankoverlast zorgen. We geven u graag tips om een stinkende container te voorkomen. 

 1. Zet de container op een zo koel mogelijke plek uit de zon. 
 2. Leg op de bodem een oude krant, stro of zaagsel. Daarmee voorkomt u dat afvalresten op de bodem aankoeken, omdat ze het vocht uit het afval opnemen.
 3. Verpak etensresten, zoals vlees en vis, in een biologisch afbreekbare afvalzak met kiemplantlogo, keukenpapier of een krantenpagina. Vliegen leggen hun eitjes graag in etensresten, dus als ze daar niet bij kunnen is de container minder aantrekkelijk voor vliegen.
 4. Stop zoveel mogelijk droog afval in de container (laat etensresten eerst goed uitlekken!). Hoe droger het afval, hoe minder het kan broeien.
 5. Vul de container in laagjes: leg op een laag keukenafval een laagje gras, bladeren of ander tuinafval. Dit maakt het gft een stuk droger. 
 6. Maak geleegde containers regelmatig schoon met bijvoorbeeld water en een scheut azijn. 
 7. De klimop 'hedera' is giftig voor maden. U kunt een tak in de container leggen om maden te bestrijden. 
 8. Lavendel bestrijdt stank en maden. Maden hebben een hekel aan de geur van lavendel en gaan er aan dood. Verse lavendel helpt, maar een luchtverfrisser met lavendelgeur ook. 
 9. De geur van mottenballen houdt vliegen op afstand. Doe ze in een panty en hang deze aan het handvat van de container. 
 10. Zorg dat de container goed gesloten is. Dit voorkomt dat vliegen erin kunnen en eitjes in je GFT+E leggen. 
 11. Heeft u al maden? Zet de container voor een tijdje open. Maden houden niet van licht. Maak de container daarna goed schoon en sluit ‘m weer goed. 
 12. Een handje zout of kalk in de container zorgt ervoor dat maden uitdrogen.
 13. U kunt natuurlijk ook een bedrijf inschakelen dat tegen betaling uw container schoonmaakt.

Meer nieuws

 • Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

  12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

 • Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

  10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

 • Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

  10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

 • Let op voor blauwalg!

  8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?