Vergunning voor Aldi Bitswijk

Geplaatst op woensdag 13 juli 2022

De Aldi aan de Bitswijk 10a in Uden kan open blijven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst heeft vanmorgen de aangevraagde omgevingsvergunning verleend. De afgelopen maanden dreigde sluiting voor de Aldi aan de Bitswijk. De vergunning die in eerste instantie aan de discounter was verleend bleek niet in overeenstemming te zijn met het bestemmingsplan. Na diverse bezwaarprocedures bepaalde de hoogste rechter uiteindelijk in februari jl. dat de vergunning niet verleend had mogen worden. Binnen vier weken zou de Aldi zijn deuren moeten sluiten.

Inwoners gaven echter al heel snel aan bij de gemeente dat ze de discounter graag behouden zouden zien voor de wijk. En Aldi vroeg een nieuwe vergunning aan. Om ruimte te creëren voor een zorgvuldige afweging, heeft de gemeente Maashorst daarom sindsdien de begunstigingstermijn van het handhavingsbesluit enkele malen verlengd. Het besluit is nu echter genomen: Aldi krijgt vergunning voor de vestiging van een supermarkt aan de Bitswijk.

“Het heeft inderdaad even geduurd voordat we eruit waren”, zegt wethouder Franko van Lankvelt (Supermarkten). “Er spelen namelijk altijd meerdere belangen. Die moet je als gemeente goed en zorgvuldig afwegen. We hebben dan ook veelvuldig gesproken met de ondernemer en bezwaarmakers. Het was een lastig besluit.” Maar wel goed dat er vooralsnog duidelijkheid is, zegt de wethouder. “Veel wijkbewoners zijn hier verwacht ik wel blij mee, gezien het grote aantal handtekeningen dat we kregen om de discounter voor de wijk te behouden.”

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.