Units en tent CNO Maashorst naar Doetinchem

Geplaatst op dinsdag 19 juli 2022

De woonunits, facilitaire units en de paviljoentent die samen de crisisnoodopvang Maashorst vormen, worden op 18 augustus en de dagen daarna verplaatst naar de gemeente Doetinchem. Daar wordt de hele voorziening weer opgebouwd, om daar plek te bieden aan een andere groep asielzoekers. “We hebben met deze manier van huisvesten een meer humane manier van crisisopvang laten zien in Nederland. We zijn heel erg blij dat Doetinchem dit concept over wil nemen. Binnenkort volgen nog meer gemeenten die op deze manier de opvang realiseren”, aldus burgemeester Paul Rüpp.

Ook twee andere gemeenten én een veiligheidsregio willen de standaard die Maashorst heeft gesteld toepassen. “Zij vinden, net als wij, dat het niet kan om mensen in grote groepen in een sporthal of ander gebouw te huisvesten, zonder privacy en zonder leefruimte. Daarmee geven we ook een duidelijk signaal aan de rijksoverheid, dat de menselijke maat niet uit het oog moet worden verloren”, aldus Rüpp.

De CNO in Maashorst blijft tot en met 17 augustus open. Dat is vier weken langer dan oorspronkelijk de bedoeling was, de opvang zou eigenlijk op 20 juli sluiten. De units en de paviljoentent werden om logistieke redenen gehuurd voor twee maanden. Leverancier Losberger De Boer brengt nu de voorziening in zijn geheel over om die te plaatsen en voort te zetten in Doetinchem.

De gemeente Doetinchem is ook blij met de samenwerking, laat burgemeester Mark Boumans weten: “Het is een uitdaging om een dergelijke voorziening in korte tijd te realiseren. Door de samenwerking met Maashorst op te zoeken zijn we tot deze mooie oplossing gekomen. We kunnen de asielzoekers nu ook in Doetinchem een humaan verblijf bieden met meer ruimte en privacy.”

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.