Meld uw mantelzorger aan voor het Mantelzorgcompliment!

Geplaatst op maandag 25 juli 2022

Gemeente Maashorst wil graag iets doen voor mantelzorgers. Daarom reiken we ook dit jaar weer het Mantelzorgcompliment uit, rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2022.

Gemeente Maashorst bestaat pas sinds 1 januari van dit jaar, na herindeling van Landerd en Uden. Om alles in de nieuwe gemeente goed op elkaar af te stemmen, moet veel werk verzet worden. En niet alles kan tegelijkertijd klaar zijn. Daarom is er in 2022 nog een verschil in het aanvragen van het mantelzorgcompliment tussen voormalig Uden en voormalig Landerd.

Het aanvragen gaat in principe nog op de oude manier.

• Voor de kernen Uden, Volkel en Odiliapeel kan onderstaand aanvraagformulier gebruikt worden van 1 augustus 2022 tot en met 11 september 2022.
  • Voor de kernen Zeeland, Reek en Schaijk geldt een andere manier van aanvragen. Hierover volgt nog meer informatie in september. Houd daarvoor de website en de gemeentepagina in het Udens Weekblad in de gaten.

Aanvragen mantelzorgcompliment voormalige gemeente Uden

Vanaf 1 augustus 2022 kunt u het mantelzorgcompliment aanvragen. Heeft u vorig jaar een mantelzorgcompliment aangevraagd? Of heeft u ons al laten weten dat u dit jaar het mantelzorgcompliment aan wilt vragen? Dan sturen wij u automatisch een aanvraagformulier toe. U ontvangt het in de eerste week van augustus. Heeft u nog nooit eerder een mantelzorgcompliment aangevraagd of heeft u het formulier niet ontvangen? Print dan onderstaand aanvraagformulier uit en vul het in. In dit formulier vindt u ook de voorwaarden.

Het ondertekende formulier kunt u afgeven op het gemeentehuis of opsturen naar gemeente Maashorst, Antwoordnummer 14, 5400 VB Uden.

U kunt het mantelzorgcompliment tot en met 11 september 2022 aanvragen. Wees op tijd, want te laat aangevraagde complimenten nemen wij niet meer in behandeling.

Bijeenkomst voor mantelzorgers

Op 10 november is het de ‘Dag van de Mantelzorg’. Elk jaar organiseren wij een bijeenkomst voor mantelzorger(s) om ze persoonlijk in het zonnetje te zetten. Afgelopen jaren hebben we te maken gehad met het coronavirus. Hoe dat dit jaar zal gaan, is nog onduidelijk. Dat de bijeenkomst doorgaat is wel zeker, maar op welke manier dit dan gaat zijn is nu nog niet bekend. Op een later tijdstip informeren wij u daar graag over. Houd onze website en de gemeentepagina het Udens Weekblad in de gaten voor meer informatie.

Ondersteuning mantelzorger

Als mantelzorger moet u vaak veel ballen in de lucht houden. Ondersteuning is daarom erg belangrijk. In Maashorst wordt deze taak uitgevoerd door ONS welzijn. Kijk op de website van ONS welzijn voor het aanbod van mantelzorgondersteuning. Samen Beter Thuis biedt online tips en adviezen voor zelf- en mantelzorg. Op de website van Samen Beter Thuis vindt u diverse instructiefilmpjes over bijvoorbeeld het lopen met een rollator of iemand helpen bij het wassen en aankleden.

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.