Plan van aanpak voor evaluatie herindeling klaar

Geplaatst op dinsdag 26 juli 2022

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse zaken is Bureau Berenschot gestart met de voorbereiding van de evaluatie van onze herindeling tot gemeente Maashorst. Die evaluatie was een voorwaarde die de Tweede Kamer stelde bij de instemming met onze herindeling (als gevolg van vragen over het draagvlak in de kernen Schaijk en Reek).

Evaluatieontwerp

Als eerste stap ter voorbereiding van de evaluatie heeft Berenschot nu een plan van aanpak (evaluatieontwerp) opgesteld. Dat plan bestaat grofweg uit een beschrijving van de aanleiding en scope van het onderzoek, het evaluatiekader en de onderzoeksactiviteiten die behoren tot het onderzoek. Daartoe heeft het bureau gesproken met het college van B&W, de gemeentesecretaris, de griffier en enkele vertegenwoordigers van inwoners (via de dorpsraden/gebiedsplatforms). Ook is een bijeenkomst voor de gemeenteraad georganiseerd en is Berenschot te rade gegaan bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Noord-Brabant.

Met de vaststelling van het evaluatieontwerp is de eerste fase van het evaluatieproces afgerond. Berenschot start nu met de nulmeting. De eigenlijke evaluatie vindt plaats in 2024.

Bekijk de uitgebreide informatie over het evaluatieproces, hier vindt u ook het evaluatieontwerp (PDF, 1.1 MB) (= het document waarin Berenschot beschrijft hoe ze de evaluatie gaan aanpakken).

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.