Opruimen bladafval in Gemeente Maashorst

Geplaatst op woensdag 19 oktober 2022

Het is herfst en het blad valt van de bomen. Bladeren van gemeentebomen zorgen soms voor overlast. In de gemeente Maashorst wordt (nog) op verschillende manieren blad geruimd. Dat komt door nog lopende contracten voor het verwerken van afval van de voormalige gemeenten Uden en Landerd. Dat duurt nog tot 2024.

Bladafval opruimen in hele gemeente

Heeft u last van bladafval van gemeentebomen? Dan mag u dat binnen de bebouwde kom in de berm, op gemeentelijke grasvelden of langs de goot vegen. Let er wel op dat het bladafval niet voor een put ligt, want anders kan het regenwater niet meer weg. Ook mag er geen onveilige situatie ontstaan. Ziet u een onveilige situatie? Meld dit dan snel via een Melding Openbare ruimte.

Alle verdere informatie over het ruimen van bladafval in onze gemeente leest u op de pagina Bladafval.

Bladkorven in Uden en Odiliapeel

De gemeente plaatst in november en december bladkorven op een paar plekken waar meerdere grotere bomen bij elkaar staan, in Uden en Odiliapeel. Dit zijn bomen met een stamdiameter van 50 cm of groter. Een overzicht van plekken waar we bladkorven plaatsen vindt u op de pagina Bladkorven