Subsidieplafond klimaatadaptieve maatregelen voor 2022 bereikt

Geplaatst op vrijdag 11 november 2022

Eind september is er extra subsidie beschikbaar gesteld voor het stimuleren van klimaatadaptieve maatregelen Nu, twee maanden later, is het volledige subsidiebedrag van € 70.000, - volledig gebruikt. Dat is natuurlijk goed nieuws. Inwoners van de gemeente Maashorst zijn enthousiast met klimaat bezig en zetten zich actief in door het afkoppelen van regenwater of het vergroenen van hun dak. We doen het hiermee net een stukje beter dan de omliggende gemeenten. Daar zijn inwoners ook goed bezig, maar is het plafond van het subsidie nog niet bereikt. Het nadeel is wel dat er in 2022 geen subsidie meer kan worden aangevraagd. Wat niet wegneemt dat u natuurlijk zelf ook allerlei klimaatstimulerende maatregelen in en om het huis kunt nemen.

Vanaf 1 januari 2023 is de subsidiereling ‘klimaatadaptieve maatregelen 2023’ weer beschikbaar voor Maashorst. Het waterschap Aa en Maas en de gemeente stellen dan gezamenlijk opnieuw een bedrag van € 50.000, - subsidie beschikbaar.