Hondenbezitters opgepast: het grasaren seizoen is weer begonnen

Geplaatst op dinsdag 6 juni 2023

Hondenbezitters moeten de komende maanden extra alert zijn als ze met hun viervoeter gaan wandelen in de natuur. Het seizoen van de grasaren is namelijk weer begonnen. Grasaren hebben weerhaakjes  die steeds verder in de vacht en huid van je hond doordringen en voor problemen kunnen zorgen.

Dit jaar is door het natte voorjaar de plant nog niet helemaal rijp en zitten de aren nog vast aan de plant waardoor de overlast nog laag is. In Maashorst zijn we inmiddels gestart met de 1e maaironde waarbij bijna alle randen langs de paden in de parken gemaaid en opgeruimd worden en de planten over het algemeen weg zijn.

De medewerkers van de buitendienst gaan de honden uitlaatstroken en velden controleren op de planten en deze verwijderen.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?