Woensdag 30 augustus staat KCA-wagen weer in Schaijk

Geplaatst op maandag 14 augustus 2023

Klein chemisch afval (KCA) is een verzamelnaam voor huishoudelijk afval waar schadelijke stoffen inzitten. Van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. KCA kun je inleveren bij de milieustraat. Voor de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland is dat nu nog het Duurzaamheidsplein in Oss. Inwoners van Odiliapeel, Uden en Volkel leveren KCA in bij de milieustraat in Uden.

Wat en waarom?

Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland hun klein chemisch afval dichterbij kunnen inleveren, wordt dit jaar op een aantal momenten een KCA-wagen ingezet. Aan het einde van het jaar kijken we of een dergelijk inleverpunt voorziet in een behoefte en ook in 2024 wordt ingezet. Het gaat alleen om het inleveren van KCA, niet om elektrische apparaten, frituurvet en dergelijke. Twijfel je of iets chemisch afval is? Zoek het op in de afvalscheidingswijzer van Milieucentraal: www.afvalscheidingswijzer.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Wanneer en waar?

De KCA-wagen van Renewi staat bij Dorpshuis De Phoenix (Pastoor van Winkelstraat 11) op  woensdag 30 augustus van 13.00 - 18.00 uur. Het nadrukkelijke verzoek om het KCA persoonlijk te overhandigen en alleen tussen genoemde tijden. Het is gevaarlijk afval! Om gevaarlijke situaties te voorkomen, mag het KCA niet van tevoren al op de locatie neergezet worden.

Waar kan KCA nog meer heen?

Spaarlampen en batterijen kun je ook kwijt in speciale bakken bij o.a. supermarkten en doe het zelf zaken. Oude medicijnen en gebruikte naalden kun je gratis inleveren bij de apotheek.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?