Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Alcoholvergunning Odiliapeel, Volkel en Uden

Horecabedrijven en slijterijen, maar ook paracommerciële accommodaties zoals sportkantines en buurt- en dorpshuizen, hebben een drank- en horecavergunning (alcoholvergunning) nodig om alcoholische dranken te mogen verkopen. Bij horecabedrijven en paracommerciële accommodaties mag de drank ter plaatse worden genuttigd, een slijterij mag alleen drank verkopen om mee te nemen.

Alcoholvergunning aanvragen (met DigiD)

Alcoholvergunning aanvragen (met e-Herkenning)

Let op: in verband met drukte kan het langer duren dan normaal voordat u antwoord krijgt op de aanvraag of melding. We proberen er alles aan te doen om zo snel mogelijk te reageren.

Met het formulier alcoholvergunning kunt u ook het volgende aanvragen/wijzigen:

Stukken die u moet meesturen (geldt voor commerciële en paracommerciële instellingen)

Wanneer een nieuwe vergunningaanvraag?

U moet een nieuwe alcoholvergunning aanvragen als er sprake is van een nieuwe ondernemer of als de rechtsvorm wijzigt. Dit is het geval:

Deze regels gelden ook bij de start of overname van bijvoorbeeld een sportkantine of buurthuis.

Een alcoholvergunning is onbeperkt geldig. Zodra er wijzigingen in het horecabedrijf plaatsvinden, moet de vergunning meestal worden aangepast.

Wijzigen leidinggevende alcoholvergunning

Het wijzigen van een leidinggevende doet u via hetzelfde formulier alcoholvergunning. Er zijn geen bijlages nodig voor het aan- en/of afmelden van een leidinggevende. Benodigde gegevens van de leidinggevende:

Kosten
 

Kosten alcoholvergunning
Soort aanvraag Prijs

Alcoholvergunning

€ 327,00

Alcoholvergunning, wijziging inrichting of leidinggevende

€ 55,00

Kijk voor een uitgebreid kostenoverzicht in de legesverordening van de gemeente Maashorst.

Voorwaarden

Voor afgifte van de vergunning gelden de volgende voorschriften:

Aanvullende regels verenigingen en stichtingen

Voor horecapanden van paracommerciële instellingen, zoals verenigingen en stichtingen, geldt een aantal aanvullende regels. Deze komen op het volgende neer:

Rechtspersonen/natuurlijke personen

U kunt een alcoholvergunning aanvragen voor rechtspersonen. Dat is bijvoorbeeld een besloten vennootschap of een stichting. Of voor natuurlijke personen. Dat is bijvoorbeeld een eenmanszaak of een vennootschap onder firma. De vergunning is persoons- en object gebonden.

Beslistermijn

De gemeente beslist binnen 8 weken of u een alcoholvergunning krijgt. Op het moment dat de gemeente nog wacht op stukken van uw kant, wordt de termijn tijdelijk stopgezet.

Wet Bibob

Als u als horecaondernemer een alcoholvergunning aanvraagt, moet u ook een toets in het kader van de wet Bibob doen. Bibob betekent: bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. De toets wordt gebruikt om bedrijven en personen te screenen. Als de gemeente vermoedt dat de vergunning misbruikt kan worden voor criminele activiteiten, kan de vergunning op grond van de wet Bibob worden geweigerd of ingetrokken. Meer informatie over de wet Bibob vindt u op de website van de Dienst Justis (Deze link gaat naar een andere website).

Wanneer u voor de eerste keer een horecavergunning aanvraagt in de gemeente Maashorst moet u ook een Bibob-formulier invullen:

Regels

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?