Exploitatievergunning Volkel, Odiliapeel en Uden

Voor een horecabedrijf waar geen alcoholische dranken worden geschonken heeft u een exploitatievergunning nodig. In een exploitatievergunning staan regels voor de openbare orde en veiligheid, overlast en fatsoen in en rondom de horeca-inrichting.

Aanvraag en wijzigingsformulier Exploitatievergunning (met DigiD)

Aanvraag en wijzigingsformulier Exploitatievergunning (met e-Herkenning)

Let op: in verband met drukte kan het langer duren dan normaal voordat u antwoord krijgt op de aanvraag of melding. We proberen er alles aan te doen om zo snel mogelijk te reageren.

Wat heeft u nodig bij de aanvraag?

Om een exploitatievergunning aan te vragen heeft u een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig, niet ouder dan 3 maanden. Bij uw aanvraag moet u een plattegrond met maatvoering (schaal 1:100 en oppervlakte in m2) van uw horecagelegenheid en eventueel uw terras toevoegen.

Wanneer heeft u een exploitatievergunning nodig?

U vraagt een exploitatievergunning aan bij de gemeente als:

Als u alcoholische dranken wil schenken heeft u een alcoholvergunning nodig.

De volgende horecagelegenheden hebben in principe geen exploitatievergunning nodig:

Valt uw horecagelegenheid niet onder bovenstaande opsomming dan dient u een compleet aanvraagformulier exploitatievergunning in met bijbehorend vragenformulier Bibob inclusief de bijlagen en benodigde documenten. Meer informatie over de Bibob vindt u onder het kopje ' Bibob' op deze pagina.

Kosten

Kosten exploitatievergunning
Soort aanvraag Prijs
Aanvraag exploitatievergunning € 327,00
Wijziging exploitatievergunning € 66,00

Kijk voor een uitgebreid kostenoverzicht in de legesverordening van de gemeente Maashorst.

Let op! Een aanvraag kost altijd geld. Ook als u geen vergunning krijgt of de aanvraag zelf intrekt.

Beslistermijn

De gemeente neemt binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag een besluit. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden.

Wet Bibob

Als u als horecaondernemer een exploitatievergunning aanvraagt, moet u ook een toets in het kader van de wet Bibob doen. Bibob betekent: Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. De toets wordt gebruikt om bedrijven en personen te screenen. Als de gemeente vermoedt dat de vergunning misbruikt kan worden voor criminele activiteiten, kan de vergunning op grond van de wet Bibob worden geweigerd of ingetrokken. Het Bibob-vragenformulier maakt deel uit van de aanvraag voor de exploitatievergunning. Meer informatie over de wet Bibob vindt u op de website van de Dienst Justis (Deze link gaat naar een andere website).

Wanneer u voor de eerste keer een horecavergunning aanvraagt in de gemeente Maashorst moet u ook een Bibob-formulier invullen:

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?