Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Alcoholvergunning Reek, Schaijk en Zeeland

Horecabedrijven en slijterijen, maar ook paracommerciële accommodaties zoals sportkantines en buurt- en dorpshuizen, hebben een drank- en horecavergunning (alcoholvergunning) nodig om alcoholische dranken te mogen verkopen. Bij horecabedrijven en paracommerciële accommodaties mag de drank ter plaatse worden genuttigd, een slijterij mag alleen drank verkopen voor gebruik elders dan ter plaatse.

Alcoholvergunning aanvragen (PDF, 149.3 kB)

Let op! Met dit formulier kunt u zowel de alcoholvergunning als de exploitatievergunning aanvragen. Lees meer over de exploitatievergunning.

In verband met drukte kan het langer duren dan normaal voordat u antwoord krijgt op de aanvraag of melding. We proberen er alles aan te doen om zo snel mogelijk te reageren.

Wilt u alcoholhoudende dranken schenken?

Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Voor verenigingen en stichtingen heeft de gemeente nog wat extra regels die gelden. (Een slijterij heeft alleen een alcoholvergunning nodig en geen exploitatievergunning)

Als u geen alcohol wilt schenken heeft u alleen een exploitatievergunning nodig.

Wanneer een nieuwe vergunningaanvraag?

U moet een nieuwe alcoholvergunning aanvragen als er sprake is van een nieuwe ondernemer of als de rechtsvorm wijzigt. Dit is het geval:

Deze regels gelden ook bij de start of overname van een sportkantine, buurthuis etc..

Regels voor verenigingen en stichtingen

Voor horecapanden van paracommerciële instellingen, zoals verenigingen en stichtingen, geldt een aantal aanvullende regels: horecapanden van paracommerciële instellingen, zoals verenigingen en stichtingen, geldt een aantal aanvullende regels:

Wijziging doorgeven

Wilt u een andere leidinggevende op de vergunning zetten of veranderen er andere dingen? Gebruik dan het wijzigingsformulier alcoholvergunning en exploitatievergunning (PDF, 141.9 kB) .

Voor het aan- en/of afmelden van een leidinggevende heeft de gemeente de volgende gegevens nodig van de leidinggevende:

Kosten
 

Kosten alcoholvergunning
Soort aanvraag Prijs

Alcoholvergunning

€ 327,00

Alcoholvergunning, wijziging inrichting of leidinggevende

€ 55,00

Kijk voor een uitgebreid kostenoverzicht in de legesverordening van de gemeente Maashorst.

Beslistermijn

De gemeente neemt binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag een besluit. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden.

Wet BIBOB

Vraagt u een horeca-exploitatievergunning en/of een alcoholvergunning aan? Dan doen wij een ook een toets in het kader van de Wet BIBOB. Meer informatie over de wet Bibob vindt u op de website van de Dienst Justis (Deze link gaat naar een andere website).

Afhankelijk van de rechtsvorm vult u (één van) onderstaande BIBOB vragenlijsten in:

In de vragenlijsten staat welke bijlagen u mee moet sturen.

Documenten

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?