Subsidie Evenementenfonds Uden

Organiseert u een evenement in Uden, Volkel of Odiliapeel dat openbaar toegankelijk is voor een publiek van minimaal 2500 bezoekers, een bijzonder karakter heeft en bijdraagt aan het gemeentelijke evenementenbeleid? Dan heeft u mogelijk recht op een gemeentelijke subsidie.

Waar moet een activiteit aan voldoen? 

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is afhankelijk van het bezoekersaantal van een evenement. Bij meer dan 10.000 bezoekers krijgt het evenement de A-status. Bij 5.000 tot 10.000 bezoekers heeft het evenement een B-status en bij 2.500 tot 5.000 bezoekers krijgt dit evenement de C-status. De subsidiebedragen behorende bij de verschillende evenementen: 

Bij een meer dan zeven dagen durend evenement, waarin twee weekenden zijn begrepen, kan een subsidie van maximaal € 7.500,- worden toegekend. Ieder jaar wordt voor deze regeling een subsidieplafond vastgesteld. Dat is het maximale bedrag dat voor dat jaar beschikbaar is. Voor 2023 is het subsidieplafond € 33.412.

Aanvragen Evenementenfonds Uden

De subsidieaanvraag moet voor 1 februari van het jaar waarin het evenement plaatsvindt, worden ingediend. Het aanvragen van een subsidie van het evenementenfonds doet u met behulp van het online aanvraagformulier.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de subsidiemedewerkers via admoSD@gemeentemaashorst.nl.

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?