13 juli Workshop opzetten zonnepark

Geplaatst op maandag 27 juni 2022

Hoe ontwikkelt u een zonnepark in lokaal eigendom?

De gemeente Maashorst vindt dat projecten voor duurzame energie met en voor de lokale samenleving moeten worden ontwikkeld. Daarom willen we onze inwoners betrekken bij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van zonneparken in lokaal eigendom. Eerder organiseerden we al een informatieavond en een excursie naar een zonnepark. Op 13 juli organiseren we een workshop.

Workshop

Wilt u een zonnepark opzetten binnen de gemeente, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan nodigen wij u van harte uit voor deze workshop over het opzetten van een zonnepark met gedeeld eigenaarschap. De workshop is bedoeld voor inwoners die serieus geïnteresseerd zijn in het, samen met anderen, opzetten van een zonnepark en daar mede-eigenaar van willen worden. Deze interactieve workshop wordt begeleid door mensen met ruime ervaring in coöperaties en duurzame energie opwek. Er wordt veel praktijk ervaring ingebracht. De workshop wordt begeleid door mensen met ruime ervaring in coöperaties en duurzame energie-opwek.

In de workshop wordt veel praktijk ervaring ingebracht. De volgende punten komen tijdens de workshop aan bod:

• Korte inleiding; waarom doen we dit?
  • Proces: hoe verloopt het proces van het opstarten van een zonneveld?
  • Organisatie: hoe organiseer je een project? Wie zijn stakeholders?
  • Communicatie: hoe communiceer je over het project?
  • Financiën: hoe zit de businesscase in elkaar?
  • Ondersteuning: welke hulp en ondersteuning is beschikbaar?

De workshop vindt plaats op woensdag 13 juli, van 17.00u tot 21.30u op de gemeentewerf (Hockeyweg 3 in Uden). De workshop bestaat uit twee delen. In de pauze zijn er broodjes en soep voor de deelnemers. U kunt zich aanmelden voor deze workshop tot uiterlijk vrijdag 8 juli via het emailadres duurzaam@gemeentemaashorst.nl.

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.