Let op: Op Koningsdag (27 april) is de Milieustraat gesloten en wordt er geen afval aan huis ingezameld. Het ophalen vindt op een andere dag plaats. Check hiervoor je afvalkalender.

Levensbomenbos Uden

In het Levensbomenbos in Uden hebben inwoners een gedenkboom geplant naar aanleiding van een geboorte, huwelijk, overlijden of andere belangrijke, persoonlijke gebeurtenis in hun leven.

In het Levensbomenbos kun je wandelen, elkaar ontmoeten en ook de bijzondere aanleiding van een aanplant herdenken. Er zijn zitplekken en een open bezinningsruimte in de vorm van het oneindig-teken (lemniscaat). Bij het informatiepunt worden voorbijgangers geïnformeerd over dit bijzondere stukje bos. De ingang van het Levensbomenbos is aan de Udensedreef, nabij de Voortweg, in Uden.

Bomen geplant

Deelnemers hebben samen met de gemeente de bomen geplant. De laatste bomen zijn inmiddels geplant.

In het Levensbomenbos staan alleen bomen die hier al van nature voorkomen:

De indeling voor deze bomen is ingetekend in het ontwerp van het bos. Als je klikt op onderstaande afbeelding, dan opent een .pdf-bestand van de plattegrond. Als je vervolgens in het .pdf-bestand klikt op een cijfer, zie je daar wie deze boom heeft geplant en met welke intentie. Laatste update: maart 2024.

(PDF, 3.1 MB)

Deze gegevens blijven maximaal vijf jaar zichtbaar op onze website. Daarna gaat het eigendom van de boom over op de gemeente, en gaat het bos geleidelijk op in het grote natuurgebied de Maashorst, dat (mede) door de gemeente wordt beheerd.

Onderhoud

De gemeente verricht gedurende de eerste vijf jaar het noodzakelijke onderhoud aan de jonge bomen. Echter voor het onkruidvrij houden van de boomspiegel - dat is het deel van de grond direct rondom de stam - en het water geven is de aanvrager verantwoordelijk. Bekijk de verdere voorwaarden voor het Levensbomenbos (PDF, 51.5 kB). Er is een watertappunt.

Belangstelling?

Alle bomen zijn inmiddels geplant of besproken. We krijgen echter signalen dat er nog steeds behoefte is aan het planten van een herdenkingsboom. We onderzoeken momenteel dan ook of het mogelijk is om het Levensbomenbos uit te breiden.

Heb je belangstelling voor het planten van een levensboom? Stuur dan een e-mail naar levensbomenbos@gemeentemaashorst.nl. Dan informeren wij jou als daarover meer bekend is.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel dan met de gemeente Maashorst: 0413 - 28 19 11 (Deze link gaat naar een andere website) of stuur een e-mail naar levensbomenbos@gemeentemaashorst.nl.

Bekijk ook deze projecten

Alle projecten

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?