Oekraïne

Door de oorlog ontvluchten veel Oekraïners hun land. Op dit moment kijken de lidstaten van de Europese Unie naar de mogelijkheden om deze vluchtelingen op te vangen. In de gemeente Maashorst worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen op drie locaties:

Ook veel inwoners en bedrijven bieden een opvangplek en andere hulp aan.

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen tijdelijk bescherming krijgen in Nederland door de Richtlijn Tijdelijke Bescherming van de Europese Unie.
Deze richtlijn geeft in Nederland recht op opvang en medische zorg. En onderwijs voor minderjarige kinderen. Het geeft ook de mogelijkheid om te werken. Als u onder de richtlijn valt, mag u tot 4 maart 2023 in Nederland blijven.
Via onderstaande link krijgt u informatie over wanneer u onder deze richtlijn valt. En wat u moet doen als u onder de richtlijn valt.

Richtlijn Tijdelijke Bescherming Oekraïne | IND

NL Alert

Veel gestelde vragen en antwoorden

Wij krijgen veel vragen van inwoners over de oorlog in Oekraïne. Veel informatie vindt u op de verzamelsite van onder meer VluchtelingenWerk Nederland. Op deze pagina vindt u een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden over de opvang in de gemeente Maashorst. Deze wordt steeds aangepast en aangevuld.

Heeft u een mooi initiatief of praktische hulpvraag en kunt u de informatie niet vinden bij de veelgestelde vragen en antwoorden? Neem dan contact op via oekraine@gemeentemaashorst.nl

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?