Koopzondagen en winkeltijden

In de Winkeltijdenwet (Deze link gaat naar een andere website) is vastgelegd dat winkels elke werkdag (maandag tot en met zaterdag) van 6.00 uur tot 22.00 uur open mogen zijn. Iedere winkelier mag zelf bepalen in hoeverre hij daar gebruik van maakt.

Bekijk hier de actuele openingstijden, koopzondag- en feestdagen van Uden Centrum.  (Deze link gaat naar een andere website)

Volgens de wet moeten de winkels in principe gesloten zijn op zon- en feestdagen en op werkdagen voor 6.00 uur en na 22.00 uur, tenzij de gemeente iets anders regelt. Als de gemeente Maashorst de nieuwe Verordening Winkeltijdentijdenwet vastlegt, leest u dat op deze pagina.

Ontheffing winkeltijdenwet aanvragen

Voor een bijzondere gelegenheid kunt u een ontheffing van de Winkeltijdenwet aanvragen. Bijvoorbeeld voor de opening van een nieuwe winkelvestiging, een (aantoonbare) vestigingsjubilea of een heropening. 

Een aanvraag voor een ontheffing voor een bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard moet minimaal 4 weken voor aanvang van deze bijzondere gelegenheid van worden aangevraagd. U kunt de ontheffing winkeltijdenwet online aanvragen:

Kosten

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?