Ontwerpbestemmingsplan Woongebieden Kom Uden 2022 ligt ter inzage

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022

Vanaf donderdag 30 juni 2022 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Woongebieden Kom Uden 2022’ ter inzage. Met dit plan wordt het tot nu toe geldende bestemmingsplan uit 2010 geactualiseerd. Het plangebied omvat alle woongebieden van de kern Uden, met uitzondering van het centrumgebied en Uden-zuid. U kunt dit plan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Heeft u nog vragen over dit plan? Dan kunt u mailen naar woongebieden@gemeentemaashorst.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen via het algemene telefoonnummer van de gemeente, 0413 - 28 19 11.

In de officiële bekendmaking, die vandaag is gepubliceerd in het digitale Gemeenteblad op onder andere overheid.nl, vindt u meer informatie over het plan en hoe u eventueel een zienswijze kunt indienen.

• Kermis Schaijk later open i.v.m. warme weer

12 aug 2022 - In verband met de hoge temperaturen wordt de kermis in Schaijk morgen (13 augustus) om 16:00 uur geopend, in plaats van om 14:00 uur.

• Gebruikersraad Maashorst op zoek naar onafhankelijk extern voorzitter

10 aug 2022 - In 2016/2017 is voor natuurgebied De Maashorst een Gebruikersraad opgericht. De Gebruikersraad vertegenwoordigt de verschillende typen gebruikers van het natuurgebied. Voor deze Gebruikersraad zijn wij per direct op zoek naar een onafhankelijk extern voorzitter (op vrijwillige basis).

• Bewoners CNO Maashorst naar Horst aan de Maas

10 aug 2022 - De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg

• Let op voor blauwalg!

8 aug 2022 - Door de aanhoudende droogte en het warme weer is er een grote kans op blauwalgen in vijvers, plassen en sloten. Blauwalg is een bacterie die kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken.