Meer mogelijk dan alleen wonen én werken Reek-Zuid

Geplaatst op woensdag 21 december 2022

Maashorst wil in Reek-Zuid meer mogelijk maken dan alleen werken in combinatie met wonen. Het bestemmingsplan wordt daarom aangepast. Wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen): “Daarmee kunnen we gewenste ontwikkelingen beter faciliteren.”

Reek-Zuid heeft volgens het huidige bestemmingsplan een woonwerkfunctie. Met het nieuwe bestemmingplan wil Maashorst een wat bredere invulling mogelijk maken. Daar ligt nu een concreet plan voor. Het gaat om 25 ondernemerswoningen op het noordelijke deel van Reek-Zuid en vier reguliere woningen aan de Monseigneur Borretstraat. En in het zuidelijk deel van het gebied een kleinschalige bedrijfsontwikkeling en de realisatie van een kantoorpand.

Goede balans wonen en werken

“We willen de kleinschalige bedrijvigheid goed aan laten sluiten bij de woonwerkfunctie in Reek-Zuid. Want het is belangrijk dat de functies wonen en werken niet met elkaar in conflict komen”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “Daarom is in de plannen veel aandacht voor het borgen van de kleinschaligheid van de bedrijven.” Dat betekent dat er alleen ruimte is voor bijvoorbeeld een bedrijfsverzamelgebouw, een kantoorpand, of een bedrijf dat handelt in zonnepanelen. Verder is gekozen voor een duidelijke opbouw van functies in het gebied. In het noorden ligt het zwaartepunt bij wonen - met verplicht werken. In het zuidelijk deel ligt het accent meer op werken. Franko van Lankvelt: “Bij alle lopende bedrijfsinitiatieven is wonen dan geen optie meer. Met deze indeling verwachten we een gezonde balans in de functies wonen en werken te hebben gevonden.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 2 januari 2023 ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl. De gemeenteraad beslist te zijner tijd over het definitieve bestemmingsplan.

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.