Op de plek van het dierenparkje in Volkel

Geplaatst op woensdag 29 november 2023

Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

Het gaat om achttien appartementen en vier grondgebonden woningen. Het plan is specifiek afgestemd op de doelgroep senioren. Onder meer door de afmetingen en indeling van de levensloopbestendige woningen. Maar er komt ook een gemeenschappelijke ruimte in het appartementengebouw, en een inpandige parkeervoorzieningen voor scootmobielen.

De woningen worden gebouwd door Area. In de overeenkomst tussen de gemeente en Area wordt een clausule opgenomen, waarmee wordt geborgd dat Area de woningen toewijst aan de doelgroep.

De omgeving is middels een omgevingsdialoog betrokken bij de ontwikkelingen. Voor het huidige dierenparkje en het clublokaal van de postduivenvereniging wordt nog gezocht naar een alternatieve locatie. Maar het kan ook zijn dat het dierenparkje in kleinere vorm binnen het plangebied kan worden gehandhaafd.

Wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen): “Met dit plan versterken we de kern van Volkel en geven we invulling aan de woningbehoefte van een specifieke doelgroep, namelijk senioren.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt gedurende zes weken ter inzage. Daarna wordt het ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.