Gevechtsvliegtuigen verzorgen herdenkingsvlucht boven Soesterberg

Geplaatst op donderdag 2 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024 brengen gevechtsvliegtuigen, afkomstig van Vliegbasis Volkel een eregroet tijdens de jaarlijkse dodenherdenking over het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. De vliegbewegingen vinden plaats tussen 11:00 uur en 14:00 uur.

De Koninklijke Luchtmacht verzorgt al een aantal jaren deze eregroet boven het monument voor de gevallenen op Vliegbasis Soesterberg.

Tijdens de zogenaamde missing man formatie vliegen een viertal gevechtsvliegtuigen recht over het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Hierbij verlaat één van de gevechtsvliegtuigen de formatie en symboliseert zo de gevallen kameraden.

Wilt u meer weten over deze en andere vliegbewegingen? Kijk dan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen (Deze link gaat naar een andere website). Heeft u een vraag of ervaart u hinder van de vluchten dan kunt u dit kenbaar maken via luchtmacht.nl/geluidshinder. (Deze link gaat naar een andere website)

Meer nieuws

  • Stempas voor Europese Parlementsverkiezing

    14 mei 2024 - Met je stempas breng je jouw stem uit tijdens de Europese Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024.

  • Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

    14 mei 2024 - In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor wordt het drukker dan normaal.

  • Veilig buitenspelen

    14 mei 2024 - Onze medewerkers van de buitendienst controleren regelmatig alle speeltoestellen in de gemeente. Zo houden we de speelplekken fijn en veilig voor kinderen om er te spelen.

  • Wie kies jij als vrijwilliger van het jaar?

    14 mei 2024 - Ken jij iemand die zich als vrijwilliger inzet om Maashorst een stukje mooier te maken?

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?