Wie kies jij als vrijwilliger van het jaar?

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2024

Ken jij iemand die zich als vrijwilliger inzet om Maashorst een stukje mooier te maken? Iemand die daarin écht opvallend goed is of zich bijvoorbeeld al járen tomeloos inzet? Meld hem of haar dan nu aan voor de Vrijwilligerspenning 2024!

De vrijwilligerspenning is bedoeld als blijk van waardering. Jaarlijks zetten we zo een aantal uitzonderlijke vrijwilligers in het zonnetje. Uit alle aanmeldingen selecteren we elk jaar één volwassene én één jeugdvrijwilliger (12-25 jaar) per categorie, uit de volgende categorieën:

• Sport en recreatie
  • Kunst, cultuur en onderwijs
  • Sociaal-cultureel werk (al het werk dat zich afspeelt in o.a. de wijkcentra, jeugdhuizen, activiteitencentra)
  • Sociaal-maatschappelijke zorg (zorg voor de individuele medemens)
  • Duurzaamheid, natuur, ecologie en milieu.

De gekozen vrijwilligers krijgen tijdens een feestelijke bijeenkomst een unieke medaille en een geldbedrag, dat ze ter beschikking mogen stellen aan hun vrijwilligerswerk.

Wil je iemand aanmelden? Vul dan vóór 1 september 2024 het online aanmeldingsformulier in op: www.gemeentemaashorst.nl/vrijwilligerspenning.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Commissie Vrijwilligerspenning via vrijwilligerspenning@gemeentemaashorst.nl

• Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

• De milieustraat komt naar je toe!

23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

• Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

• Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?