Afvalkalender

In de afvalkalender kun je opzoeken wanneer de gemeente welk afval aan huis ophaalt. Je kunt de kalender bekijken via de app of de website.

Via de app

Download (gratis) DeAfvalApp in de Play Store (Android) of de App Store (iOS) en vul je postcode en huisnummer in. Via ‘Instellingen’ kun je altijd de postcode aanpassen.

Voordelen app

DeAfvalApp biedt de volgende mogelijkheden en informatie:

Via de website

Je kunt de afvalkalender ook bekijken en printen via de website www.deafvalapp.nl (Deze link gaat naar een andere website). Vul je postcode en huisnummer in. Houd er rekening mee dat bij tussentijdse wijzigingen van een ophaaldag je geprinte kalender niet meer actueel is.

Ophaaldagen in je digitale agenda

Zowel op de website als in de app kun je onder tabblad 'Kalender' je ophaaldagen in je digitale agenda zetten. Kies daarvoor 'digitaal formaat'. Nadeel is dat bij een wijziging van je ophaaldag, je agenda niet meer actueel is. En bij opnieuw in je agenda uploaden, moet je alle oude ophaaldagen uit je agenda verwijderen. Niet alle mobiele besturingssystemen ondersteunen deze optie. Dan is uploaden niet mogelijk.

Papierinzameling Reek, Schaijk en Zeeland

In het buitengebied van Reek, Schaijk en Zeeland verzorgen buurtverenigingen de inzameling van papier met wijkcontainers. In de dorpskernen gebeurt dit huis-aan-huis. Deze data staan op dit moment nog niet vermeld in de kalender.

Vragen?

Heb je vragen over de app en/of de afvalkalender? Neem dan contact op met het Team Afval via 0413 - 28 19 11. Zij kunnen ook helpen als je bijvoorbeeld geen computer, tablet of smartphone hebt en graag een papieren versie van de kalender wilt ontvangen.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?