Preventie Team Jeugd

Sinds april 2023 kent de gemeente Maashorst het Preventie Team Jeugd. In dit team zitten preventiewerkers van Compass, GGD, ONS welzijn en jeugdverpleegkundigen. Preventiewerkers kunnen jou helpen als je vragen of problemen hebt.

Wat doet het Preventie Team Jeugd?

Het preventieteam biedt een luisterend oor en kijkt samen met jou hoe je jouw situatie kunt verbeteren. We leggen geen dossier aan. Is er meer nodig? Dan maken we samen een plan van aanpak en leggen we contact met een jeugdconsulent van de gemeente.

Het Preventie Team Jeugd houdt zich ook bezig met initiatieven (ideeën of andere activiteiten) gericht op jongeren. Denk aan bijeenkomsten voor jongeren die zich eenzaam voelen, of het organiseren van een bijeenkomst om kennis te maken met anderen uit de LHBTIQ+-gemeenschap. Daarnaast pikken de preventiewerkers jeugd signalen uit de omgeving op, bijvoorbeeld over een toename van verslavingen (alcohol, drugs, gokken of gamen) in onze gemeente. Vervolgens organiseren we informatiebijeenkomsten over dat onderwerp.

Ook zijn we aansluitfunctionaris op het Udens College. Dat betekent dat we informatie en advies geven aan jongeren, hun ouders/verzorgers en de school.

Het Preventie Team jeugd heeft een gezamenlijk e-mailadres: info@preventieteamjeugd.nl.

Praktijkondersteuner Jeugd

Sinds juni 2023 heeft het Preventie Team Jeugd ook een praktijkondersteuner jeugd GGZ (POJ). De huisartsenpraktijken Medipark, Hoevense Veld, Fonkelzorg Uden en Volkel kunnen jongeren doorverwijzen naar de POJ. De POJ kijkt naar de hulpvraag en ondersteunt jongeren direct.

Waarom een Preventie Team Jeugd?

De leden van het Preventie Team Jeugd zijn herkenbare aanspreekpunten voor jongeren en hun ouders in Maashorst. Zij zijn aanwezig in de directe omgeving voor opvoed- en opgroeivragen. Op die manier werken zij samen om vraagstukken, uitdagingen en eventuele problemen op te pakken als deze nog makkelijk op te lossen zijn.

Leden Preventie Team Jeugd

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?