Preventie Team Jeugd

In april 2023 is het Preventie Team Jeugd in de gemeente Maashorst gestart. In dit team zitten preventiewerkers van Compass, GGD, ONS welzijn en jeugdverpleegkundigen. Preventiewerkers zijn zorgmedewerkers die jou kunnen helpen bij vragen of problemen.

Wat doet het Preventie Team Jeugd?

Het preventieteam biedt een luisterend oor en kijkt samen met jou naar wat de situatie voor jou kan verbeteren. We leggen geen dossier aan. Is er meer nodig? Dan maken we samen een plan van aanpak en zorgen we voor contact met een jeugdconsulent van de gemeente.

Het Preventie Team Jeugd houdt zich ook bezig met initiatieven (ideeën of andere activiteiten) gericht op jongeren. Denk bijvoorbeeld aan bijeenkomsten voor jongeren die zich eenzaam voelen, of het organiseren van een bijeenkomst om kennis te maken met anderen uit de LHBTIQ+-gemeenschap. Daarnaast pikken de preventiewerkers jeugd soms signalen op, bijvoorbeeld over toename van verslavingen (alcohol, drugs, gokken of gamen) in onze gemeente. Vervolgens organiseren we informatiebijeenkomsten.

Ook zijn we aansluitfunctionaris op het Udens College. Dat betekent dat we informatie en advies geven aan jongeren, hun ouders/verzorgers en de school.

Toevoeging praktijkondersteuner Jeugd

Vanaf juni 2023 wordt een praktijkondersteuner jeugd GGZ (POJ) aan het Preventie Team Jeugd toegevoegd. De huisartsenpraktijken Medipark, Hoevense Veld, Fonkelzorg Uden en Volkel kunnen jongeren doorverwijzen naar de POJ. De POJ kijkt naar de hulpvraag en ondersteunt jongeren direct.

Waarom een Preventie Team Jeugd?

De leden van het Preventie Team Jeugd zijn herkenbare aanspreekpunten voor jongeren en hun ouders in Maashorst. Zij zijn aanwezig in de directe omgeving voor opvoed- en opgroeivragen. Op die manier werken zij er allemaal samen aan mee om vraagstukken, uitdagingen en eventuele problemen op te pakken als deze nog makkelijk op te lossen zijn.

Leden Preventie Team Jeugd

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?