Omwonendenoverleg ingesteld

Geplaatst op maandag 7 augustus 2023

Op 10 juli was er een eerste informatiebijeenkomst voor direct aanwonenden (bewoners/eigenaren van de direct aan het hotel grenzende percelen). Daar konden zij zich ook opgeven voor deelname aan een omwonendenoverleg. Dit omwonendenoverleg is inmiddels samengesteld en bestaat uit 12 direct omwonenden (één persoon per adres). De deelnemers hebben hierover bericht ontvangen. Ze vormen een mooie vertegenwoordiging van de directe omgeving.

• Persverklaring opvang asielzoekers

21 dec 2023 - Vandaag 20 december, zijn de eerste mensen gehuisvest in Hotel van der Valk. Kort daarna hoorden we dat de omgevingsvergunning die dat mogelijk maakt door de rechter geschorst is.

• Raadsinformatiebrief 19 december

20 dec 2023 - Dinsdag 19 december schreef het college weer een informatienota (raadsinformatiebrief) aan de gemeenteraad.

• Raadsinformatiebrief 28 november

4 dec 2023 - Dinsdag 28 november schreef het college weer een informatienota (raadsinformatiebrief, ofwel RIB) aan de gemeenteraad (verzonden op 29 november) over de voortgang van de voorbereidingen.

• Asielopvang in Uden kan van start

30 nov 2023 - Het COA en Van der Valk Hotel hebben inmiddels voldaan aan alle voorwaarden die het college van B en W stelde aan de opvang van asielzoekers in het hotel.