Raadsinformatiebrief 28 november

Geplaatst op maandag 4 december 2023

Dinsdag 28 november schreef het college weer een informatienota (raadsinformatiebrief, ofwel RIB) aan de gemeenteraad (verzonden op 29 november) over de voortgang van de voorbereidingen. Deze keer ging de brief over de overeenkomsten met het COA en met het Van der Valk Hotel die inmiddels zijn vastgesteld en ondertekend; het gedoogbesluit; de vermoedelijke startdatum van de opvang en de data voor de informatiebijeenkomsten en inloopmomenten.

Raadsinformatiebrief 28 november (DOCX, 101.4 kB) (PDF, 78.3 kB)

• Persverklaring opvang asielzoekers

21 dec 2023 - Vandaag 20 december, zijn de eerste mensen gehuisvest in Hotel van der Valk. Kort daarna hoorden we dat de omgevingsvergunning die dat mogelijk maakt door de rechter geschorst is.

• Raadsinformatiebrief 19 december

20 dec 2023 - Dinsdag 19 december schreef het college weer een informatienota (raadsinformatiebrief) aan de gemeenteraad.

• Asielopvang in Uden kan van start

30 nov 2023 - Het COA en Van der Valk Hotel hebben inmiddels voldaan aan alle voorwaarden die het college van B en W stelde aan de opvang van asielzoekers in het hotel.

• Raadsinformatiebijeenkomst 20 november

22 nov 2023 - Maandag 20 november hebben we, samen met het COA, het veiligheidsplan toegelicht aan de gemeenteraad.