Persverklaring opvang asielzoekers

Geplaatst op donderdag 21 december 2023

Vandaag 20 december, zijn de eerste mensen gehuisvest in Hotel van der Valk. Kort daarna hoorden we dat de omgevingsvergunning die dat mogelijk maakt door de rechter geschorst is, op verzoek van de omwonenden. Vrijdag is de inhoudelijke behandeling daarvan.

De gemeente Maashorst heeft besloten dat we niet handhaven, tot de uitspraak van het kort geding komende vrijdag 22 december bekend is. Daarover is de volgende persverklaring vandaag verstuurd, de persverklaring lees je hier (PDF, 36.4 kB).

• Raadsinformatiebrief 19 december

20 dec 2023 - Dinsdag 19 december schreef het college weer een informatienota (raadsinformatiebrief) aan de gemeenteraad.

• Raadsinformatiebrief 28 november

4 dec 2023 - Dinsdag 28 november schreef het college weer een informatienota (raadsinformatiebrief, ofwel RIB) aan de gemeenteraad (verzonden op 29 november) over de voortgang van de voorbereidingen.

• Asielopvang in Uden kan van start

30 nov 2023 - Het COA en Van der Valk Hotel hebben inmiddels voldaan aan alle voorwaarden die het college van B en W stelde aan de opvang van asielzoekers in het hotel.

• Raadsinformatiebijeenkomst 20 november

22 nov 2023 - Maandag 20 november hebben we, samen met het COA, het veiligheidsplan toegelicht aan de gemeenteraad.