Trouwambtenaren

De gemeente Maashorst heeft een aantal trouwambtenaren. Dit zijn ambtenaren die speciaal zijn aangesteld voor het voltrekken van huwelijken, het registreren van partnerschappen en het omzetten van huwelijken en geregistreerde partnerschappen. Ook wel BABS genoemd (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Ook kun je een eigen trouwambtenaar inschakelen.

Eigen trouwambtenaar

Je kunt jouw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook door een eigen trouwambtenaar laten voltrekken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een BABS uit een andere gemeente, die al beëdigd is. We benoemen hem/haar dan voor een dag. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Dit moet je minimaal 6 weken van tevoren aangeven.

Je kunt ook iemand anders de ceremonie laten voltrekken, bijvoorbeeld een familielid of goede vriend. Hij of zij wordt speciaal voor deze dag benoemd door de gemeente en beëdigd bij de rechtbank. Deze persoon is minimaal 18 jaar oud en staat niet onder curatele. Wij nodigen diegene uit voor een informatief gesprek. Geeft dit wel minstens 12 weken van tevoren bij ons aan. De kosten hiervoor zijn € 183,00.

Wil je getrouwd worden door een eigen trouwambtenaar of iemand die nog benoemd (beëdigd) moet worden? Vul hiervoor het aanvraagformulier (PDF, 67.6 kB) in en stuur deze mee met de melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?