Uitrol laadpalen elektrische auto’s

Geplaatst op woensdag 9 februari 2022

Het aantal elektrische auto’s in Maashorst groeit. En dat is positief, want elektrisch rijden is duurzamer dan rijden op benzine of diesel.

Om aan de toenemende vraag naar laadpalen tegemoet te komen, vindt er, in samenwerking met de provincie Noord Brabant, pro-actief een uitrol van de publieke laadinfrastructuur plaats. Elektrische auto’s worden via deze laadpalen opgeladen met 100% windenergie. Vattenfall en Heijmans plaatsen de laadpalen de komende weken.

Locaties

In het verkeersbesluit dat vorig jaar is genomen, zijn 46 locaties voor laadpalen aangewezen in de gemeente (toen nog Uden). Op 12 juli 2021 is het besluit gepubliceerd in het gemeenteblad, www.overheid.nl. Wilt u op de hoogte blijven van besluiten in uw buurt, dan kunt u zich via www.overheid.nl aanmelden voor een e-mailservice.