Eenmalige energietoeslag, hoe nu verder?

Geplaatst op donderdag 17 maart 2022

Bron: Communicatie

Het kabinet maakte in december 2021 bekend dat mensen met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag kunnen ontvangen van de gemeente. Lange tijd waren de voorwaarden en kaders van deze regeling niet bekend. Op 15 maart werd vanuit de regering meer bekend.
Het gemeentebestuur moet de voorwaarden van de regeling nog wel vaststellen. Daarna gaan we de regeling voorbereiden en uitvoeren.

Op korte termijn maken we hier bekend:

• welke huishoudens in de gemeente Maashorst in aanmerking komen voor de energietoeslag;
  • hoe de energietoeslag kan worden aangevraagd;
  • wanneer de energietoeslag wordt uitbetaald;
  • hoe hoog de energietoeslag is.

Automatische toekenning

Inwoners met een bijstandsuitkering (m.u.v. bewoners van een instelling, jongeren tot 21 jaar en dak- en thuislozen) van de gemeente Maashorst ontvangen de eenmalige energietoeslag automatisch, naar verwachting begin april.