Eenmalige energietoeslag, hoe nu verder?

Geplaatst op donderdag 17 maart 2022

Bron: Communicatie

Het kabinet maakte in december 2021 bekend dat mensen met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag kunnen ontvangen van de gemeente. Lange tijd waren de voorwaarden en kaders van deze regeling niet bekend. Op 15 maart werd vanuit de regering meer bekend.
Het gemeentebestuur moet de voorwaarden van de regeling nog wel vaststellen. Daarna gaan we de regeling voorbereiden en uitvoeren.

Op korte termijn maken we hier bekend:

• welke huishoudens in de gemeente Maashorst in aanmerking komen voor de energietoeslag;
  • hoe de energietoeslag kan worden aangevraagd;
  • wanneer de energietoeslag wordt uitbetaald;
  • hoe hoog de energietoeslag is.

Automatische toekenning

Inwoners met een bijstandsuitkering (m.u.v. bewoners van een instelling, jongeren tot 21 jaar en dak- en thuislozen) van de gemeente Maashorst ontvangen de eenmalige energietoeslag automatisch, naar verwachting begin april.

• Installatie burgemeester Rüpp geannuleerd

19 sep 2022 - De geplande installatie van Paul Rüpp tot burgemeester van Maashorst op dinsdag 27 september aanstaande gaat niet door. De burgemeester heeft onverwacht slecht nieuws gekregen over zijn gezondheid. In afwachting van nader onderzoek en een mogelijk behandelplan, is besloten de installatie te annuleren.

• Koninklijke erepenning voor Scouting Uotha Uden

19 sep 2022 - Zondag 18 september reikte locoburgemeester Harold van den Broek de Koninklijke erepenning uit aan Scouting Uotha.

• Onthulling markeringen Liberation Route

19 sep 2022 - Zondagmiddag 18 september 2022 onthulden burgemeester Rüpp en Heleen Huisjes, bestuurslid LRE Foundation, de Vectors of Memory in de gemeente Maashorst.

• Draaginsigne voor veteraan Ton van Hooff

19 sep 2022 - De heer Ton van Hooff heeft tijdens de lokale veteranendag Maashorst het Draaginsigne Gewonden (DIG) ontvangen. H