Bewindvoerder ontslagen – getroffen inwoners kunnen terecht bij Ons Welzijn

Geplaatst op vrijdag 18 maart 2022

Bron: Communicatie

Een bewindvoerder die ook cliënten in de gemeente Maashorst heeft, is door de Rechtbank Oost-Brabant ontslagen. Enkele inwoners van de gemeente Maashorst stonden onder bewind van deze bewindvoerder of hun budget werd door hem beheerd. Voor hen zijn inmiddels nieuwe bewindvoerders beschikbaar. Nieuwe budgetbeheerders worden nog gezocht.

Bewind is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. De rechter benoemt de bewindvoerder die de geldzaken van deze mensen beheert, en controleert of de bewindvoerder dat goed doet. Budgetbeheer is vrijwillig en preventief voor mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben bij het beheer van hun inkomsten en uitgaven.

Nare consequenties voor cliënten

Het ontslag heeft nare consequenties voor de inwoners die cliënt waren bij de ontslagen bewindvoerder. Zo heeft de ING Bank hun betaalrekeningen uit voorzorg geblokkeerd. Dit is een urgent probleem, want deze mensen kunnen niet meer bij hun geld en moeten nu zelfstandig hun geld beheren.

Oproep getroffenen: neem contact op met Ons Welzijn

Niet alle cliënten van de ontslagen bewindvoerder die in de gemeente Maashorst wonen zijn bij de gemeente of andere betrokken partijen in beeld. Zij kunnen hen dan ook niet benaderen om hulp te bieden.

Woont u in de gemeente Maashorst en stond u onder bewind van de ontslagen bewindvoerder of liet u uw budget beheren? Of kent u iemand die cliënt was? Neem dan contact op met Ons Welzijn.
Zij kijken wie benoemd is tot nieuwe bewindvoerder, wie het budgetbeheer kan overnemen en welke afspraken met de gemeente gemaakt kunnen worden.

Contactgegevens Ons Welzijn

Kimberly.macgillavry@ons-welzijn.nl | 06 - 51 52 85 25.
Kimberley is ook aanwezig op het kantoor van ONS Welzijn aan de Land van Ravensteinstraat 1 te Uden, op de maandag, dinsdag en donderdag van 11:00 tot 17:00 uur.