28 april inwonersavond opvang vluchtelingen Schaijk

Geplaatst op woensdag 13 april 2022

Bron: Communicatie

Op donderdagavond 28 april organiseert de gemeente een inwonersavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Schaijk. De opvanglocatie op de Pastoor van Winkelstraat 5 is gereed gemaakt. We vinden het belangrijk om onze inwoners te informeren over de stand van zaken en willen hun de gelegenheid geven vragen te stellen. Iedereen is van harte welkom. De avond start om 19.30 uur in dorpshuis Phoenix in Schaijk.

Inhoud van de avond

Tijdens deze bijeenkomst praten Burgemeester Paul Rüpp en portefeuillehouder Franko van Lankvelt (Huisvesting) u bij over de opvang van de Oekraïense vluchtelingen in Schaijk. Vluchtelingenwerk Nederland en een onderwijsorganisatie zijn ook aanwezig om informatie te geven. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen.

Aanmelden voor deze avond is niet nodig. U kunt vanaf 19.00 uur binnenlopen in dorpshuis Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 1 in Schaijk.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in het overzicht van veel gestelde vragen op onze website: www.gemeentemaashorst.nl/oekraine.

• Installatie burgemeester Rüpp geannuleerd

19 sep 2022 - De geplande installatie van Paul Rüpp tot burgemeester van Maashorst op dinsdag 27 september aanstaande gaat niet door. De burgemeester heeft onverwacht slecht nieuws gekregen over zijn gezondheid. In afwachting van nader onderzoek en een mogelijk behandelplan, is besloten de installatie te annuleren.

• Koninklijke erepenning voor Scouting Uotha Uden

19 sep 2022 - Zondag 18 september reikte locoburgemeester Harold van den Broek de Koninklijke erepenning uit aan Scouting Uotha.

• Onthulling markeringen Liberation Route

19 sep 2022 - Zondagmiddag 18 september 2022 onthulden burgemeester Rüpp en Heleen Huisjes, bestuurslid LRE Foundation, de Vectors of Memory in de gemeente Maashorst.

• Draaginsigne voor veteraan Ton van Hooff

19 sep 2022 - De heer Ton van Hooff heeft tijdens de lokale veteranendag Maashorst het Draaginsigne Gewonden (DIG) ontvangen. H