Let op! Op dit moment zijn onze digitale formulieren niet beschikbaar. Er wordt aan een oplossing gewerkt.

Kindergemeenteraad Maashorst bezoekt Vluchtelingenwerk, buurtsportcoaches en permacultuurtuin

Geplaatst op donderdag 12 mei 2022

Op woensdag 11 mei gingen de leden van de kindergemeenteraad Maashorst op excursie binnen de gemeente. In drie groepjes gingen ze op pad om meer te weten te komen over de onderwerpen ‘Omkijken naar elkaar’, 'Sport en spel’ en ‘Natuur en gezondheid’.

Pitches

Deze drie onderwerpen zijn gekozen op basis van de videopitches die de kinderen naar de gemeente opstuurden:

1. Ze namen onder andere een kijkje achter de schermen bij Vluchtelingenwerk. Hier gingen ze met elkaar en met een vluchteling in gesprek over het onderwerp ‘omkijken naar elkaar’.
  2. Een tweede groepje maakte kennis met het werk van de buurtsportcoach. Ze dachten mee over hoe meer kinderen betrokken kunnen worden bij sport en bewegen.
  3. Een derde groep ging op bezoek bij de Permacultuurtuin D’n Hof van de Toekomst om meer te weten te komen over duurzame vormen van natuur en landbouw.

bezoek aan D'n Hof van de Toekomst

De excursies werden verzorgd door respectievelijk VluchtelingenWerk Nederland, Sport Service Noord-Brabant en Instituut Voor Natuureducatie.

KinderTrendrede 2022

De komende weken gaat de kindergemeenteraad aan de slag om hun ideeën over deze onderwerpen uit te werken tot adviezen voor de gemeente Maashorst. Deze adviezen bieden ze op 15 juni aan het gemeentebestuur aan in de vorm van de KinderTrendrede 2022.

• Lokaal eigendom bij grootschalige opwek energie

18 mei 2022 - Gemeente Maashorst wil energieneutraal worden. De gemeente vindt dat inwoners en bedrijven voor minstens 50 procent moeten kunnen deelnemen aan de ontwikkeling van grootschalige zonne- en/of windenergieprojecten binnen Maashorst. Om dit mogelijk te maken is er een lokaal beleidskader opgesteld met uitgangspunten en randvoorwaarden.

• Concept saneringsprogramma geluid 138 woningen in de voormalige gemeente Landerd

17 mei 2022 - In de Wet geluidhinder is de bepaling opgenomen dat woningen die op 1 maart 1986 een te hoge geluidbelasting op de gevel hadden vanwege wegverkeer, aangemerkt worden als een saneringssituatie. Gemeenten hebben de wettelijke verplichting deze woningen te onderzoeken en daar waar noodzakelijk geluidreducerende maatregelen te treffen.

• Fietstunnel Oude Maasstraat vanaf 30 mei tijdelijk gesloten

17 mei 2022 - Op maandag 30 mei starten de rioleringswerkzaamheden in de Oude Maasstraat. Hiervoor moet de fietstunnel enkele weken worden afgesloten en het fietsverkeer wordt daarbij omgeleid.

• Help mee de Japanse duizendknoop te bestrijden

17 mei 2022 - De Japanse duizendknoop groeit erg snel. De wortels zijn heel sterk en kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en andere bouwwerken. Daarnaast overwoekert de plant alle andere planten en struiken. De gemeente Maashorst wil daarom de plant bestrijden en heeft daarbij uw hulp nodig!